Umai agak femes di sarawak dah boleh dikategorikan menu wajib durank malah super duber dabom bila kena dengan cara buatnya.
Pernah sekali try beli kat gerai tak sedap langsung rasa nak muntah geli pun ada! pastu tu tak berani lagi nak try....
TAPI
semalam mama buat umai. Mahu tak mahu paksa juga try OMG...... T___T
Dah try try lain pulak sedap wei...
nie dia rupa umai mama buat
fresh sangat2
Marvelous.......
Pernah sekali try beli kat gerai tak sedap langsung rasa nak muntah geli pun ada! pastu tu tak berani lagi nak try....
TAPI
semalam mama buat umai. Mahu tak mahu paksa juga try OMG...... T___T
Dah try try lain pulak sedap wei...
nie dia rupa umai mama buat
fresh sangat2
Marvelous.......
umai sedap gilor
ReplyDeleteyup marvelous
Ape bahan2 dlm tu Bie? yas tgk len macam jerrr...sok2 leh tanye org swak kt opis nihhh
ReplyDeleteseriusly, teringin nak try~ ada lagi satu makanan tu yang masak dalam buluh, itu pun nak try jugak~
ReplyDelete@Rizal
ReplyDeletememang sedap tapi mesti ikan yang betul2 fresh...kalo tak fresh tak sedap langsung
@Yastro
ReplyDeleteahahah memang lain macam je Yas tapi dah cuba gilor hik..
Bahannya bawang merah,halia,air perahan limau kasturi,nak pedas bubuh lada pastu bubuh perisa tu je :)
ikan mesti fresh2 hihi ni guna ikan tenggiri
diperap je :)
@dhiera
ReplyDeleteyang dlm buluh tu Bie pon blom penah try...
belum pernah try lagi umai ni dok dgr pun sedap juga
ReplyDeleteyas dh tanya kawan yg asal swk tu...bila tanya jerr terus dia akngkat jari....sedddapppp katanya...hehehe
ReplyDeleteDia kata ada 3 jenis..tak tau laa...
@wiLLzzoaLLy
ReplyDeletenanti try arr mcmane :)
@Yastro
ReplyDeletehahaha wah sanggup sunggup tanya ahahah
oh iyeker ada 3 jenis Bie taktau pulak hik3
teringinnya nak rasa! makan camtu je ke? ke buat lauk? sori aku jakun sikit... hahaha
ReplyDelete@RedVixen
ReplyDeletenanti cuba la Red hihi
buat lauk Red kalo makan mcmtuh tak lalu nak makan Ahahaha Xpe la jakun :)
Umai tu ape rmuan2 dia? Xtau lak sal mknn ni. hehe
ReplyDelete@Siti Arfah
ReplyDeleteRamuannya guna ni je
bawang merah,halia,air perahan limau kasturi,nak pedas bubuh cili padi pastu bubuh perisa n guna ikan tenggiri tu je :)
Bie pon sama gak xtau sebab nie mama Bie yang buat kalau bie yang buat dah tak nampak umai dah Hahahaha
Owh br tau. hehe. Gne ikan upenye. Btw tq gtau ape itu umai. :)
ReplyDelete@Siti Arfah
ReplyDeleteur welcome..... :)