Ketahui Kecepatan Loading Blog Anda(Berat Blog Anda)

Memasang pelbagai accessories di halaman blog menampilkan lagi kecantikkannya...Sebagai seorang blogger hal nih amat disukai termasuklah aku sendiri :p
Tapi harus diingat menambah banyak accessories membuatkan loading blog bertambah berat.Masalah ini boleh mengurangkan pengunjung.
Kekadang,
Sewaktu BlogWalking ada juga dalam 2 ke 3 blog yang aku jumpa agak susah dibuka..perlu tunggu lama..
Sebelum nie blog aku pun sarat dengan accessories....OMG!!!
so jalan terbaik buang segala widget yang tidak berkenaan dan edit apa yang patut sampai la blog Bie seperti ini.YeSssss dah kembali diet!!Kurang dari 100Kb
Ukuran normal 100Kb

So,

check berat blog anda kat bawah nih:-

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 3)








P/s:Lebih dari 100Kb berusaha la mendietkan blog korang ahahah :p

22 comments:

  1. wahhh..pertama kali buat toturial bagus2 dapat juga tolong sikit2 yang baru kenal blog macam abg hahahaha..

    good info
    keep it up..

    ReplyDelete
  2. terima kasih infonya bie.suka sangat pasal toturial macamne.kalau boleh bie buat lah sikit2..lagi banyak pun boleh mengenai blog.

    amat berguna lebih2 lagi macam emma nih.
    pls..

    ReplyDelete
  3. Bie
    tabik spring kat awak bie tahu mengedit loading pun cepat..tak overwight hehehe

    ReplyDelete
  4. info yang bernas
    bie thanks atas kongsiannya amat2 membantu.

    akak baru tahu hehehe almaklum baru bertapak jadi blogger haha

    bie kongsi lebih lagi tentang blog ea blog adik cantik..loadingnya cepat

    ReplyDelete
  5. tool nih sy nak sangat..
    blog sy satu tuh hehehehe terlebey berat dah gendut hehehe..

    sy dah buang widget tpi ttp jugak berat macamane nak menyelesaikan bie??

    ReplyDelete
  6. tips yang sesuai bgi yg gemar menghias heheh
    aha...betul sy pernah juga jumpa blog yang berat nih jenuh gak nak tunggu!!susah2 malas nak terjah balik

    ReplyDelete
  7. hahahah...gelak sat!
    Bie itu perintah ker kurangkan isi blog jdi normal.ntah2 banyak plak blog diaorng kempis2 balik hahaha..
    Betul juga bie..i sokong terlebih berat nih duk malas gak nak view balik.
    apa2pun ur info kali ni bernas abissss hehehe

    ReplyDelete
  8. blog sy telebey berat sket le..nk kena krg makn pas ni hehe

    ReplyDelete
  9. tersentak terus terasa plak blog i berat giler
    kena diet nih hahaha

    ReplyDelete
  10. 283.85KB

    terlebih berat huhu..

    ReplyDelete
  11. blog berat sket
    105kb

    nak buang yang tak perlu gak hehehe

    ReplyDelete
  12. blog yang hebat
    info yang terbaik...

    ReplyDelete
  13. blog sy ngam2 100kb hehehe...paras2 normal gitu!XD

    nice info

    ReplyDelete
  14. infonya oke bgt bie... masih agak berat niy...hehehe

    ReplyDelete
  15. info yang berguna...ada masa bie buat pasal artikel mengenai blog ya.
    blog bie keren.

    ReplyDelete
  16. @all my friend
    thx comment...hehehe tuh ler tetiba wat toturial
    aha2..kne kurang makan ahaha :p
    71.79 KB tak berat hehe

    ReplyDelete
  17. skgeting[dot]blogspo[dot]com
    166.58kb
    ho ho terlebih berat pulak ya...
    thanks

    ReplyDelete
  18. @tehr
    hehe...aha terlebih berat pulak!
    perlu diet tuh kihkih :D

    ReplyDelete
  19. 80.94 KB 0.5 seconds 0.01 seconds


    passss hihihihi..dulu xlepas, baru pg td buang feedjit ngn smlm buang reading list letak kat blog lain

    eh byk lak menceceh sini...huhu ampunnn

    ReplyDelete
  20. @.::WaNiE::.
    Wahhhh...dah passs muhahah..
    dah ringan sangat la tuh

    ReplyDelete