Lomo

lomo...
bagi yang dah tau what is lomo sangat tau hasil pichanya macamane......
manakala
yang tak tau plak lomo tu apa buat2 tau je la ek....

picha lomo ada style tersendiri justeru perbezaannya takpayah nak kata apa memang terbaek.

tapi sayang lomo takde plak jual kat sini hampeh betul -___- bukan saja takde jual...lomo pun durang taktau ape!!
bila taktau malas sangat dah i nak explain bagai dah rope tukang jual tu blur semacam..kang tak pasal2 betambah serabut plak kang.

body lomo comel giler so takde la usung kehulu hilir dslr gedebak besar lenguh leher. Kepuasan plak lebih berbanding dslr. Walaupun guna analog....

here picha lomo




kalau tak pakai lomo pun picha yang kita ambil yang biasa2 pun bole di edit jadi lomo picha...


before editing......


after editing di PhotoScape..

33 comments:

  1. gambar main kuda2 tu cntik sgt..etong sukaaa :)

    ReplyDelete
  2. ni more like vintage kan...
    nk edit pki photoscape pun boleh..hehe

    http://ezadedzral.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. cam penah dengo...tp tak sure la plak....kamera ker bie?

    ReplyDelete
  4. hehe masa first started blogging, lomo was my first few entries. hehe last year tak ramai sangat tau lagi kan

    ReplyDelete
  5. cantiknya tym ni lomo dah femes dah walupon klasik

    sy kalo nak edit2 pic mesti gagal punya hahaha

    ReplyDelete
  6. best la guna lomo tapi saya taktau guna uhuhu sedihkan

    ReplyDelete
  7. tapi macam seram jer gambarnya...hihi

    ReplyDelete
  8. perh..agak aa.. suka gambar ke-2.. terbaek~

    ReplyDelete
  9. @Etong
    kalau kita naik mesti comelkan hahaha

    ReplyDelete
  10. @Ezzad Edzral
    yup vintage so awesome......
    bule gak pki photoscape editing pun kejap je kalau pki photoshop ambik masa nak editing...

    ReplyDelete
  11. Yastro
    yup kamera yang lomo tu tapi hasilnya menakjubkan kalah kamera dslr Ooooo

    ReplyDelete
  12. @Fathiah Hamim
    tu ar dah tenggelam dah lomo nie sebab dah ada yang digital kann uhuhuhu

    ReplyDelete
  13. @Rizal
    belajo edit2 pasti bole punya :)

    ReplyDelete
  14. @HB_Awang
    belajo2 walaupun analog takkan guna digital je kot :P

    ReplyDelete
  15. @MamaEma
    oh iyeker dah lama dah lomo ni...

    ReplyDelete
  16. Lomo Lomo <3
    Fisheye ! Diana ! Holga !

    ReplyDelete
  17. rasanya ifwat pernah tulis entry pasal lomo ni, tapi taktau la masih terpublish atau dah hilang masa pindah rumah hari tu atau dah terprivate.. hahaha

    ReplyDelete
  18. twinkeenabilah
    yehhhh.....
    like it :)

    ReplyDelete
  19. @ifwat SAHAJA
    oh iyeker.....hahaha bie saja blm pindah2 hahaha

    ReplyDelete
  20. @zulhilmi.tempoyak
    bule gak kalau ada peluang :)

    ReplyDelete
  21. love lomo! :P

    sekarang da byk jual tp dekat online.
    i just bought one.holga punya.cool gilee :)

    ReplyDelete
  22. aah la bie, masa pindah ke hosting dulu.. banyak gak la entry ifwat yang ilang.. adeh

    ReplyDelete
  23. @Mimie.
    Me too.... owh really!!oke kan Bie usha nak beli gak....

    ReplyDelete
  24. @ifwat SAHAJA
    sebelum nie pon Bie ada gak terpikir nak pindah hosting tapi sayang gak nak tukarrrr uhuhuhu

    ReplyDelete
  25. wlaupn bkn pemilik mne2 kamera..tp minat giler dgn lomo2 ni..gmbo die cntik.hehe

    ReplyDelete
  26. @aku
    betul ek memang cantik mengalahkan kamera lain... :)

    ReplyDelete
  27. salam...waa.memang minat ni tapi entah bila nak dpt.... tgk tuan tanah punya dulu lah
    Giveaway Raya

    ReplyDelete