Tutorial Tab Menu Tanpa Edit Html

Sebelum nie semua benda kat blog tak mudah kena juga edit html so nak taknak kena juga belajar segala benda tentang html.
Taklah buta htmlkan hehe but seriously its fun lebih2 lagi belajar benda baru. And now, sejak blogspot dinaiktaraf semuanya jadi mudah tanpa edit html.

Tab menu seperti kat bawah header macamnie..

Tutorial Tab Menu Tanpa Edit Html

Caranya,

1)Go to ur dashboard

2)Klik kat pages

Tutorial Tab Menu Tanpa Edit Html

3)Pastu klik kat New Page. And klik pada Blank page. Tulis title dan isi pada je catatan korang nak..
Kalau nak letak another website korang klik je kat Web address

Tutorial Tab Menu Tanpa Edit Html

Contoh seperti ini..

Tutorial Tab Menu Tanpa Edit Html

4)Untuk tampilkannya kat bawah header korang klik kat Dont's show tersebut dan klik Top tabs.

Tutorial Tab Menu Tanpa Edit Html

5)Terakhir save arrangement..selesai

4 comments:

  1. nk cuba tp takut x jdi pulak karang

    ReplyDelete
  2. cube je dulu...sebelum tue klik view blog bila dah oke menjadi baru save arrangement..

    ReplyDelete
  3. Oooo tq for sharing. Nak buat nanti blhla rujuk blog ni

    ReplyDelete