Tutorial Auto New Tab

Auto new tab memudahkan ur visitor mengklik entri korang. Cara nie dah ramai yang tau kekadang ada yang lupa hal nie. Banyak cara buat new tab dengan menambah code kat belakang link tapi kena kerja dua kali!!

So dah ada auto new tab takde lagi korang nambah code kat belakang link...nie lebih better

Caranya..
  • Pergi kat dashboard
  • Klik kat > Template
  • Kemudian klik kat > Edit HTML
  • Klik kat > Proceed
  • klik kat > Expand Widget Templates

  • Korang cari code nie
<head>

  • Bila dah jumpa korang letak pulak code kat bawah nie diatas code yang korang cari tadi

<base target='_blank' />

contoh..
Tutorial Auto New Tab

Kemudian korang Preview dulu bila takde error baru korang save..

Tutorial Auto New Tab

Korang klik je apa2 link kat blog korang dah ada auto new tab..

2 comments:

  1. nice bagi yg berminat nak guna auto tab nih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi....so nanti takpayah tunggu bila dah ada new tab

      Delete