Tag Akak Ieda

Dapat tag dari akak ieda..
Nama Timangan
ღBiebeh panggilan kat rumah..arwah abang yang beri.
ღBie plak panggilan dikalangan kawan2 Bie termasuk la kawan2 Bie kat alam maya nie..


Anda seorang yang
ღMudah bergaul tidak kira siapa walaupun pertama kali kenal.
ღSuka menyampuk hahaha..
ღSukakan budak2.
ღMudah tersentuh(tak dapat tengok orang nangis mula la aku ikut nangis)
ღSukakan cabaran tak mudah berputus asa.

Lagu kesukaan
ღSemua lagu..asal sedap didengar..


Movie terbest
ღBanyak sangat yang best..Kalau aku pilih satu yang palinngggg best cerita seram dari korean movie wigs..
Sebenarnya aku memang tak berapa suka sangat tengok ceta2 seram kalau tengok je bunyi2 jer yang lebey seramnya tak juga....Yang paling kelakar kalau keluar power bagai hahahah macam dragonball.
tapi cerita wigs nie lain dari yang lain seramnya best sangat.Sampai2 aku demam fuhhh!!


Makanan kesukaan
ღApa2 jer...janji bukan sayur heheheh Bie tak pandai makan sayur huhuhu...


Minuman kegemaran anda
ღOat dan kacang soya

Sikap yang membuatkan anda stress
ღcakap tak serupa bikin, kaki pengampu dan tak paham cakap..

Benda yang mesti ada dalam beg
ღHp,kamera,handycam,name card,notebook,pen,tisu..

Warna kesukaan
ღPutih,hitam,pink,purple


Kali terakhir anda menangis dan mengapa
ღKali terakhir 4hari yang lalu,mimpi kat arwah abang.Dalam mimpi tuh kami berjumpa..berbual2 yang paling menyedihkan buat aku nangis..
arwah nak ajak aku bersama kerana arwah rindukan aku.
Gpon kami memang rapat sangat pi mana2 mesti bersama.


Kat bawah nie gambar aku masa kecik ngan arwah..



masa kecik aku tembam heheheh mana taknya tidur makan tidur makan..
tu mama yang gtau tak susah nak jaga hahahah.

Tapi dah besar2 tak lagi tembam dah kurus cekeding 34-35kg huhuhuhu siapa nak lawan ek!!

Tag 6rakan blog
ღTag nak tag 6rakan...tag untuk sesipa jer yang rajin tuh wat la... (◕‿◕)

52 comments:

  1. Al-fatihah buat arwah abang

    geramnya tengok rasa nak gigit ahahah
    cumill

    alah dah besar katakan jaga badan la tuh hehe memang tak terlawan lah tuh 34-35kg kurusnya

    ReplyDelete
  2. hi bie.bie comel!!kurusnya bie sbb mkn oat tuh kut hehe.

    al-fatihah arwah abg bie

    ReplyDelete
  3. makoii comeynya dik akak nie nasib bek dah bsar kalu kecik siap la akak cubit2 hehehe..dik jelus akak berat badan akak rasa2 akak nak diet la plk

    ReplyDelete
  4. alfatihah buat arwah abg adik..mesti arwah cayang kat adik sbb tu tmmpi2.

    ReplyDelete
  5. seronoknya dpt tag,dik sihatnya dik waktu kecik geramnya akak.

    bulat mata dik tapi nie dah besar mata sepet plak..muka mcm amoii n korean.

    dik bla pi KL??

    ReplyDelete
  6. alfatihah smoga rohnya ditmpatnya diklangan org2 beriman.
    lgipn arwah masih budak,tmpatnya dah aman kat sna.

    kurusnya bie 34-35kg..jga bdn nmpk ehehe

    ReplyDelete
  7. Assalamu'alaikum..Bie..Terima Kasih la Bie buat Tag nie..Masa kucik2 dulu tembam chumel gebus nye Bie..Tp Bie,awat cheq kurus sangat la nie???Ringan nya cheq 34kg ja..Pinggang macam kerengge..
    Issshh3..serunuk la kalo Mami pun kurus macam cheq..Sian Bie,mimpikan arwah Abg.. :' Al-Fatihah..semoga arwah Abg Bie yg Bie syg & rindu selalu,aman bersama-Nya..Amin..

    p/s:Bie mmg seram giler ke Wigs pai Demam??Bestnya kalo dapat tgk Movie tu!!

    ReplyDelete
  8. @HB_Awang

    ahaha....ialah tu nak gigit ;) dah berat bdn mcmtu apa leh wat kihkihkih

    ReplyDelete
  9. @acep

    tak lar disebabkan oat seblum tuh dah kurus,oat bru2 nie Bie minum..

    ReplyDelete
  10. @€ fzh €

    kihkih laa nak diet plak kak long nie heheh..
    kalu nak diet Bie sokong akak.

    ReplyDelete
  11. @SITU SANA SINI

    seronok la gak dpt tag xader apa2 diwat..
    tuh laa Bie duk hairan tetiba jer waktu besar mata sepat kihkih transformasi akak

    setakat nie Bie bzi..bru ader masa nak pi KL insyallah tahun dpn kut

    ReplyDelete
  12. @I I DANNY I I

    amin..

    aha!!jaga badan itu semestinya laa khikih tapi nak diet tuh tak gak apa2 jer Be makan

    ReplyDelete
  13. @Ieda the Rainbow Princess

    kumsalam akak..oke sama2 rasa terhutang plak ditangguhkan lama2 hehe.
    memang tembam waktu kecik tuh hehehe kelakar gak tgk.Tak tahu laa dah besar2 jdi kurus plak hehehe.

    seram akak pai demam2 yang menakutkannya tym menda tuh merangkak hushhh seram gilew...

    ReplyDelete
  14. hi bie..wigs seram jgk akak dh tenguk movie dier menakutkan.
    ahahah tul tuh cerita seram waktu nih muzik jer lebey aha siap da power tang tuh duk kelakar.bie cumill wktu kecik hehehe cute!!waktu besar nie apa kurgnya cun gak

    ReplyDelete
  15. salam ziarah bie..gebunya bie bukan main gelak bie sis tegok.
    bie awatnya kurus sangat..kerangga sakan dik sis nih.apa petuanyer??

    ReplyDelete
  16. salam ukhwah bie..cumill bie msa kcik dlu.wig movie meranjatkan best cita nie tak sia2 pi tgk.

    ReplyDelete
  17. salam bie..pertama kali bkunjung blog bie cantek mcm tuan ampunya blog.

    ReplyDelete
  18. salam bie...best blog ni...aku follow ya
    aku pun dah pasang banner bie
    di blog ku...

    ReplyDelete
  19. salam bie..kiutnya bie..rasa mummy nak cubit pipi bie.dah besar bie kurus pulak hihihi

    ReplyDelete
  20. blog bie best..dinoe bru sja bukak blog.
    bie comey....

    ReplyDelete
  21. @(◕‿◕) nurulnani @ nani (◕‿◕)

    oh akak pn dah tgk heheh..btol tuh masa nie saun ja lebey.
    ahahah makaceh...

    ReplyDelete
  22. @nurul aida

    petua??tak ada la akak biasa2 ja ;)
    makaceh mmpolo~~

    ReplyDelete
  23. @kiki lala

    walaikumslm..oke Bie pasang link awak

    ReplyDelete
  24. @about alisya

    wlkmslm mummy,dlu bole la pi nie tak leh lgi kihkih

    ReplyDelete
  25. @-lll dinoe lll-

    oh iakah hapi blogging dinoe..
    makaceh

    ReplyDelete
  26. nice posts & blog..
    i follow you

    ReplyDelete
  27. salam ziarah bie
    u so cute bie
    alfatihah buat arwah abang bie..

    ReplyDelete
  28. movie wig mmg best..tak slh zack stat wigs tuh blmbak ceta seram!!mula diikut2kan...

    ReplyDelete
  29. heeellooo bie,
    sy pn stress gak kat org kki pengampu nie sakit mato den nengoknya.

    bie you're so cute..love you
    follow ur blog!!

    ReplyDelete
  30. hi bie,ur blog great!!glad to be here by the way i gve you 5star 4 ur beloved blog.

    ReplyDelete
  31. slm bie
    seronoknya blog bie,bie..memey wat lah tag nie ek!!

    kiut bie ;)

    ReplyDelete
  32. @shariff

    slm ziarah kembali..makacih

    aminnn..

    ReplyDelete
  33. @zacky ricky

    mmg best,tahu xpe heheh..tuh la Bie pun perasan start tu dah mula dah blembak ceta seram!!

    ReplyDelete
  34. @indra hafiz

    ahaha...kalo sakit tgk xyah la tgk kihkihkih..

    thanks follow..

    ReplyDelete
  35. @jesseycarly

    thanks alot jessey,
    wow!!5star..why nt 10star eheheh,,
    thanks again (^^,)

    ReplyDelete
  36. salam bie..pertama kali bkunjung!!bie your blog nice&awesome.
    suka sangat singgah sini,jdi sy follow blog awk!!

    ReplyDelete
  37. like your blog bie,
    nice...
    glad to be here!!!

    ReplyDelete
  38. sama Nine pun tak sangat ngan sayur..hehe..

    wahh handycam selalu bawak ek Bie..

    mesti suka bergambar n buat video sendiri kalo gi jalan2..

    :]]

    ReplyDelete
  39. @fatihahlily

    wlaikumsalam fatihahlily,bkunjung2 la sllu hehe..
    makacih mmpolo ;)

    ReplyDelete
  40. @**Yahya akmaluddin**

    thanks you 4 ur visite..

    ReplyDelete
  41. @Nine

    oh ea ker sma la kita 2 hehehe..
    bgambar nie Bie suka sgt 2..wat video 2 tak la sllu sgt!!

    ReplyDelete
  42. hehe cute nya Bie Masa kecil..

    ada pic ek..Nine dah ilang.....huhu..sayangnyer..

    Bie anda di tag lagi ...

    hehe gurau jer..

    :]]

    ReplyDelete
  43. banyak banget yang masuk di sini,..masa kecil yang lucu

    ReplyDelete
  44. @Nine
    sowe...bru Bie replay Bie X perasan ader gak beri komen kat sini hehe.X aper laa kan lambat reply hehe!!
    oh ea ker dah ilang..sayang tuh...
    hehe...

    @Ganex Ni'am
    aha2 banyak yg masuk sampai2 Bie X perasan korang beri komen sowe2... :D

    ReplyDelete
  45. Al fatihah jg buat arwah abg Bie tu..
    Baru jumpe entri ni...hehehe
    tomei weehhhh....

    ReplyDelete
  46. @Yastro
    amin....

    Hahaha kelakar pulak entri lama2 gemuk sangat Bie wktu kecik kih3

    ReplyDelete
  47. Hehehe...bukan gemukk...tembamm...
    sama arrr, yas kecik2 dulu tembam gak, mak kata siap penah menang peraduan baby lagi...masa tu susu Dumex tgh top...:)

    ReplyDelete
  48. @Yastro
    oh iyeker...nasib baek tak sampai ke besar...Kalau mcmtuh alamat susah giler nak turun berat badan Hahahaha

    ReplyDelete