Trip To Kota Kinabalu Sabah

lambat sikit aku update pasal my trip kat kk aritue
sebab lutut aku baru sembuh dari injured taim kat kk excited melampau sampai diri sendiri tak dijaga
nie dah elok sikit...
24/12/2009
aku ke kk ngan kawan2 taim cuti kristmas
so sepakat ramai2 guna bas pelancongan "Jesselton Express"



ni pengalaman pertama guna bas ke kk.Dekat 9jam kena duduk dalam bas. Around 6pagi aku dah tercegat depan bas.
Mama,bapa,adik aku yang hantar. Taim tue aku dah rasa sebak giler pertama kali aku trip tanpa durang.
8pagi bas dah nak gerak.

sepanjang tue kena ulang naik turun bas untuk cop passport. Banyak urusan kena buat lebih2 lagi guna bas macam kitrunk. sebab kirunk nak pengalaman pasal tue sanggup ambil risiko. so sesiapa nak cepat sampai tak nak banyak urusan better korunk naik flight

Kena pulak aku mabuk jalan jauh siap pegang plastik ngan minyak kapak hahaha....sampaikan satu bas bau minyak kapak!! dah memang terdesak janji aku tak muntah dalam bas.
yang paling hampeh sepanjang tue tayang movie hindustan........
makin lagi kepala aku betambah sakit.. bab movie hindustan memang aku tak boleh nak layan

5petang baru sampai kk. Kitrunk menginap kat Hotel best Western. semalam RM195.90. sampai kat hotel bilik belum siap. kenalah kitrunk jalan2 dulu kalau nak tunggu bilik siap kemas dah membuang masa.




memang hantu shopping baru jalan kejap dah beli barang



malam tu kitrunk stay kat bilik.
nak tito awal sebab esuk baru kitrunk gerak shopping


cuma nie yang ada.

25/12/2009

sebab excited melampau 5pagi semua dah bangun......lebih2 lagi aku.
yang paling over sampai sanggup jalan kaki walau jauh manapun dari pagi ke petang sampai ke malam.
sampai lutut aku injured baru kitrunk behenti shopping. Dah memang rasa sakit giler. sampai hotel terus telan painkiller.










ni baru telan painkiller tak berapa sakit sangat. Sebab esuk dah nak balik lupa terus sakit lutut.


yang sempat aku beli

26/12/2009

bangun tito terus telan painkiller lutut sakit susah nak gerak.. Dalam hati nak balik cepat nak jumpa mama bapa.
rindu giler kat durang.









Sampai Brunei pukul 4.35petang.
mama,bapa,adik aku dah ada nunggu duk jemput anak/akak yang degil tak tahu jaga diri
terus je durang bawa aku gi hospital X-ray lutut siap kena bandage.

-trip paling membosankan sebab lutut injured-

41 comments:

  1. ciannya upanya lutut bie terseliuh semoga cepat sembuh bie.
    best pi holiday..pssstt beli Lv laa..

    ReplyDelete
  2. ceewahh....banyak oleh2 hehe xberi kat kitrang ker!Bie cepat sembuh taw tahan sakit gak bie nie sanggup gak jln2.

    love ur face chinese face!!!

    ReplyDelete
  3. Salam cayang..taw2 dah update nie pn saja jalan2 kat cnie!Fuh...comel giler love ur face dear.. ;)
    sakit2 pn tetap wat snap macam tuh ahahaha...

    ReplyDelete
  4. waaa!Beli dvd ps3 kalu Xsilap mahal giler dalam 2ratus lebih.
    kayo la Bie almaklum owang ada2..

    ReplyDelete
  5. jauhnya 9jam jenuh gak buntut duduk ahaha!

    ReplyDelete
  6. la upanya dah update semalam huhu.Best trip..jauh perjalanan banyak pengalaman!
    lutut cmne dah oke tak?Aktif bebno pasai 2 jadi cmtuh...

    ReplyDelete
  7. so sweet ^^, cian dik akak terseliuh lak..
    perhatin plus penyanyang gler kat sibling sanggup belikan dvd games hehe.bertuah sibling dik!harga pun bukan mahal alah..Xapekan dik bisnis manyak masyuk la tuh Hehehe..
    Dik untuk akak tak ada....?????

    ReplyDelete
  8. cayalah sakit2 pn tetap semangat!
    love you mwwahhhhh....

    ReplyDelete
  9. beli Lv nampak hehe...next trip pegi mana??
    serunuk la kat blog Bie nie.

    ReplyDelete
  10. Hmmmm oleh2 utk riki ada tak ehehe..riki nak tuh..nak tuh..games ps3!

    ReplyDelete
  11. wahhhh bestnya..rasa nak pi sana lak!Entah atok nak ker tak nak bawa..

    ReplyDelete
  12. terkejut akak..dik sakit lutut!masane cmne masih sakit lagi tak??dik hati2 taw bila nak pi trip tuh..

    dik bergaya sakan dik pegi..hehe

    ReplyDelete
  13. dik kim salam kat mama ya..lama xdego abaq.

    ReplyDelete
  14. jauhnya perjalanan 9jam!abg ingat dik pegi pake flight..xmabuk jauh ker dik??
    dik jaga diri tau..sakit2 pn tetap dgn aksi2 cmtuh naik kursi lak!dik2 jgn nakal2 tau..salam kat kuarga.

    ReplyDelete
  15. alahai..comelnya bie!awat sakit lutut lak.lebih jalan kot hehe..sakit2 pn snap pic macamtuh tahan bebno..

    ReplyDelete
  16. so sweet..Bie comey sangat terpaku dean!

    ReplyDelete
  17. hey dear..
    Bie serunuk nampak peGi HoliDay!bie chumel like ur pics.MacamAne dgn lutut dah elok ker??

    ReplyDelete
  18. selamat pulang dari bercuti bie..rindu gler kat bie!!padahal baru beberapa ari hehe

    LOVE YOU..MwwwaHHHHHH.....

    ReplyDelete
  19. Bieeeee AssaLammuAlaikum..Bestnya tRip!jenuh gak duduk samPai 9jam.Betui gak kalo pakai teksi memang rugi gLer dah la dekat2 Shopnya.
    Bie tahan sakit gambo2 gi mcmtuh wowwwww..........

    ReplyDelete
  20. hello sweety..
    Nice trip..jauh perjalanan wow!Xmenyesaltrip Bie kali nie walaupun lutut Bie sakit.
    suker sangat semangat kuat Bie...Bie sentiasa comel.Love love you Bieeeeee

    ReplyDelete
  21. Bie..My blog i dah wat private ada masalah sebab tuh i privatekan!Btw,u dah me invite ada masa singgah2 la hehe...

    ReplyDelete
  22. hi cayang..see you again Bie.
    Cian Bie pegi holiday sakit lak lutut..cepat sembuh Bie!

    Mis you so much..

    ReplyDelete
  23. bestnya pi sabah.... ;) lama i Xpegi sana huhu..
    bie cepat sembuh..

    ReplyDelete
  24. wahhhhh....serunuk pigi holiday!

    Bie lutut dah okey ker?HaPPY new years....^_^

    ReplyDelete
  25. Lama xsinggah sini huhu..Cian bie sakit lutut lak!
    la i pn pigi sabah gak tapi 24hb i dah balik dah.Kalu Xmesti kita dpt jumpa...menyesal lak huhu.. :(

    ReplyDelete
  26. @abduL Luth
    hai2 luth..dah baek dah!!ahaha taw xpe..

    @GenOnline
    boleh tahan laa gak hahaha...TQ

    @Royian_Hip
    love u too roy :P

    @Rizal
    dah hyper nak balik...Tuh la peragai pn mjadi2 ahaha

    @acep
    hmmm...xdapat nak jwp laa nanti riak lak..

    @(◕‿◕)
    hahah taw xpe....

    @HB_Awang
    dah terlebih aktif dah tuh...hahha

    @SITU SANA SINI
    dah sibling sorang aja akak...msti la sayang giler...cape Xsayang sibling akak hahah

    @I I DANNY I I
    yup...best trip... :P

    @leongkim
    alum taw gi mana lagi...

    @Ultramen Ricky
    hahaha...dasar addicted games hahah

    @xoxo
    bawak aja kut atuk tuh fy...mana la atuk nak...

    @€ fzh €
    lutut dah baik akak...waalaikikumsalam..

    @mildot
    lama xdiri atas kursi bg..rindu gak snap atas kursi hahah

    @M@N
    hahaha....bukan lgi lebih!!Dah TERLEBIH JALAN..

    @Daniel
    hahaha...lantak ko la nak terpaku :p

    @fikri
    serunuk gler...dah baik TQ

    @Mik@iL lll h@mD@n
    hahaha :p

    @Tarmizi..''Mie''
    love you too..

    @**Yahya akmaluddin**
    tuh la pasal...

    @wafieq.WAN
    tetap semangat...Xnak mengalah walaupun hanya sakit tuh..

    @phantokyle
    dah baik dah phan..

    @amin lll iqram
    oh ea ker...pegi la cepat hahaha

    @zailo
    happy new year..

    @mailozai
    ea ker...la...rugi xjumpa huhu...

    ReplyDelete
  27. serunuk pegi holiday!Xpernah pn pegi sabah huhu :`(

    ReplyDelete
  28. syok pegi sabah,bila pegi sana lagi??

    ReplyDelete
  29. happy sakan bie pegi HoliDay :p sampai lutut pn sakit..

    ReplyDelete
  30. Salam..Bie..Morning!Sori syg..Sis br duk bc catatan perjalanan Bie yg pnjg gilos nie..Hihi..Waaaa..berbaloi la lutut sakit pun sbb best kn trip ke Sabah!Beli mcm 2 plk tu..Tp Bie pegi sorang ke nie?

    ReplyDelete
  31. @Weng feng
    oh ea ker!!Xpayah sedih la weng...nanti kita pi sama2 na :p

    @vio
    hehe...belum tahu lagi!tapi ader la nak rancang2 pegi sana lagi :)

    @shah*
    dah best kat situ...sakit lutut Xjadi penghalang maa..

    @Ieda the Rainbow Princess
    salam akak..haha panjang ker huhu!!ahah berbaloi gak akak walaupun sakit lutut:p
    Xla pegi sorang ader teman lagi akak..dah sorang2 malu nak ambik gambar...baik Bie sorang aja la jawapnya bergambar hahaha...dah la Bie addicted bgambar2 nie hahah...

    ReplyDelete
  32. Mmg gilew begambar lew Bie nie..Mesti ade koleksi gambar yg mcm2 posing nye sampai beribu2..Hihi..

    ReplyDelete
  33. @Ieda the Rainbow Princess
    ahahaha....memang gler
    bgambar!aduhai...
    akak pn gler bgambar gak kan..kan:p

    ReplyDelete
  34. Wah asyik benar sepertinya holiday nya. Btw, kok sendiri aja. Mana temen2nya?

    ReplyDelete
  35. @amrihdwf
    hehe...tak la keseorangan ada teman2 lainnya...mereka aja ngak mau ambil fotonya... :D

    ReplyDelete
  36. Insyaallah bulan 7 nanti yas turun kk...hehehe saje jenjalan ngan geng2 tempat keje..

    Lawo camou yg Bie pakai tu...brunei army punye ke?

    ReplyDelete
  37. @Yastro
    oh iyer ker turun kk wahhh best la tuu....
    tak laa Bie yang punya sendiri :)

    ReplyDelete