Mendapatkan Trafik Dengan Mudah

Trafik adalah suatu yang amat penting bagi kebanyakkan blogger.
Sebagai blogger baru melibatkan diri di dunia blogging memang tidak tahu sama sekali cara mendatangkan trafik.

Dan juga amat-amat mustahil blog mereka terus mendapat trafik ribuan perhari. Oleh itu perlu membuat langkah awal untuk mendatangkan trafik yang berbaloi-baloi.

Cara ini boleh membantu,

1) Selalu singgah ke blog blogger lain (minimal 100 blog / hari )

2)Meninggalkan jejak anda di ruang shoutbox atau dengan comment post.

p/s: Tinggalkan alamat blog anda disetiap blog anda kunjungi DAN jangan suka memilih blog untuk meninggalkan jejak anda...

-HAPPY BLOGGING-

21 comments:

  1. Tips yang hebat. Terimakasih tipsnya.

    ReplyDelete
  2. TQ Bie for the tips..

    singgah2 lah selalu kat mine..hehehe..suka baca ur "tanda" there.

    Happy Blogging to u!

    :-)

    ReplyDelete
  3. he3!! Baik nye info nih...
    1. setuju sesangat...minima 100 blog/day...klau kurang....kompom traffic pown kurenggg..
    2. Selalu bloggers (mkn x pasan kut...url x de...nk kesan blk susah gak woo...makan masa skit laaaa)
    3. Jgn memilih blog...yuppp...stuju..baru ka...lama kaa...samaaa jaaa!!! yg penting friendly...yek biee??? He3!!!

    ReplyDelete
  4. wahhh...nie memang betul2 Up neh...;-) tq 4 da tips...

    ReplyDelete
  5. @Ivan Kavalera
    sama2...sharing2 apa yang Bie tahu hehe

    @Cheqna
    sama2 cheqna
    membantu diantara blogger lainnya pasal tuh kasi tip hehe

    happy blogging

    ReplyDelete
  6. @yastro
    tuh la xrajin blogwalking traffic pun kita dapat kureng huhu..Bie pun ada jumpa blogger mcmtuh duk suruh kita lawat blognya tpi url xberbuat itu yg susah nak jejak balik

    betul tuh xkira lama..baru sama jer janji friendly hehe
    susah gak kalau duk pilih blog tanggung sendiri traffic turun ahakss

    @HonEyBuNNy
    sama2 HonEyBuNNy
    berkongsi segala tip kih3

    ReplyDelete
  7. jangan memilih - semua sama je
    setuju sangat la...

    ReplyDelete
  8. bagus tips nieh..
    erm CL cm tak leh ja nak ikot tips niea..100 blog 1 hari..huhu

    ReplyDelete
  9. Bie memang friendly..hehe..

    :-)

    ReplyDelete
  10. 100 blog sehari?! wow! hehe..bunyi jer mcm bnyk kan? but kalau membalas kunjungan ke blog pun lebih kurang bnyk tu.. belum termasuk gi explore blog2 baru lagi.. :)

    PS: ALWAYS check that ur URL is correct when u BW (and don't forget to type it) ..kekadang kesian..nak balas visit pun takleh

    ReplyDelete
  11. **100 blog sehari

    aku serius tak penah kire huhuhu

    ReplyDelete
  12. hehe..
    traffic kt blog sya xup up pn..
    mcm biasa ja..
    huhu..

    ReplyDelete
  13. @tehr
    yup betol tuh tehr...watpe duk pilih2 semuanya sama jer

    @Colourful life
    haha...CL berusha mencapai 100 perhari huhu

    ReplyDelete
  14. @Cheqna
    cheqna apa kurangnya friendly gak...happy gilew Bie kenal cheqna hehe

    @Hidayah Ismawi
    tahu xpe...ngam2 100perhari la tuh :D

    ReplyDelete
  15. @.::WaNiE::.
    sama la Bie pun tak la mengira sampai 100 perhari tapi agak2 jer...
    hehe

    @cik elina
    oh iye ker...ehmmmm :)

    ReplyDelete
  16. Bagus...orang yg suka sharing pasti akan berjaya...goog 1000 luck 2u

    ReplyDelete
  17. visit 100 blog sehari eh..hehe..akan ku praktiskan..^_^

    ReplyDelete
  18. @ASSOYFINGER67
    insyaallah..kamo gak :)

    @y@n@ M!B
    oke..praktiskan jgn tak praktis hehe :)

    ReplyDelete
  19. keren....
    ngomong2 saya pengen tukeran link nih... mau ga?
    www.bali-dreamland.com
    www.culturebalinese.blogspot.com
    bagi yang pengen nyari backlink lebih......mampir ya!!!!
    tar kita tukeran link nya ^_^

    ReplyDelete
  20. wah..payah gak kan nak famous kan blog sdiri...wah,...mane lah sempat satu ari 100 blog keje byk..adus..byk tue...

    ReplyDelete
  21. @Darma Yoga
    thanks singgah Darma Yoga
    blog kamu pun cantik juga :)

    @ZieSalikan
    hehehe duk pikir2 boleh gak dapat 100blog itupun kalau duk memanjang mangadap laptop kih3....

    keje berlambak tak juga dapat yuh huhu ZieSalikan pelahan2 jer wat insyAllah dapat ^___^

    ReplyDelete