Award Backlink

Baru saja update pasal backlink...dapat pula award berkaitan dengan backlink.
Thanks alot kak R0s beri Bie award.

"
"
"
Ini awardnya


Syarat-syaratnya:-

>>Bagi siapa yang menerima award ini , diharuskan memberikan kepada 5 orang lagi

>>Selepas itu, Sipenerima harus meletakkan link-link berikut diartikel masing-masing.

1. Cik Bucken
2. cikgu comey
3.ummi iman
4.Kak R0s

5.http://bieaz.blogspot.com


**Sebelum meletakkan link-link diatas,
delete terlebih dahulu link yang berada di No1 diatas
Kemudian,
Link yang tinggal dinaikkan ke level 1 seperti
-Link No2 menjadi No1
-Link No3 menjadi No2
-Link No4 menjadi No3
-Link No5 menjadi No4
-dan baru letakkan link anda

Setiap penerima berikan award ini kepada 5orang dan kesemuanya letakkan link dengan betul. maka jumlah backlink yang dapat ialah

Posisi 5 : jumlah backlink = 5

Posisi 4 : jumlah backlink = 25

Posisi 3 : jumlah backlink = 125

Posisi 2 : jumlah backlink = 625

Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger, award boleh menaikkan trafik dan backlink.

Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat .

Tag 5orang yang bertuah

1.http://sesekali.blogspot.com
2.http://upex.blogspot.com
3.http://tinyplanetoon.blogspot.com
4.http://yastro.blogspot.com
5.http://colourful-life3haty.blogspot.com

10 comments:

  1. @モハマヅ ブッカリ
    ur welcome tiny :)

    ReplyDelete
  2. hi Bie..tq so much ya..sb bie sudi terima award dari k ros ya..:)

    ReplyDelete
  3. Yeahhhh...Thanks Bie.
    Award tuk Yas,nanti yas buat ye..ingat mlm ni nk wat n3(Dusun Eco Resort)...sekali mate udah ngantukkk daaa..jenjalan sini jap,x sangka ada award tuk Yas..Tenkiu skli lagi..

    ReplyDelete
  4. @rosszie7
    sama2 k.ros....apa aje award pasti bie terima hehehe

    ReplyDelete
  5. @yastro
    sama2 Yas....
    oke nanti2 la Yas buat...ne wat n3 pasal Dusun Eco Resort dulu Bie nak tahu cita kat sana.hehehe :)

    ReplyDelete
  6. tq bie....
    sudi kasi awrd...walaupun CL dah jarang berbloger sekarang...
    CL sendiri pun tak leh buat ape..
    bila diri CL dah berstatus student kembali...CL bayk habiskan masa CL degn study....mohon maaf dah lama CL tak siggah disini...

    ReplyDelete
  7. @Colourful life
    sama2...takpe ler CL jarang blogging nanti dah abis study boleh la blogging balik!!

    ReplyDelete
  8. Bie kalau nak tau citer..masuk kat styling tu dulu,tu pun baru intro jerr..he3!!!
    X sempat lagi la bie..





    p/s: Yas admin blog tu...psssttt jgn bg tau org len arrr...he3!!

    ReplyDelete
  9. @yastro
    oh iyeker kat styling k2 Bie nak terjah....
    xpe lor intro2 janji dapat tgk he3

    k2 Bie xbg tau he3...

    ReplyDelete