Zina Bukannya Zinah

Selak saja akbar, kes zina tak pernah lekang. Tengok berita kat Tv pun sama apatah lagi di internet gitu juga. Kes yang sering berlaku sejak akhir-akhir ini yang terjebak pun kebanyakkannya bangsa melayu sendiri. Sudah takde isu lain yang boleh dibanggakan. Kalau ada pun tak banyak hanya segelintir. Entah bila kes ini akan berakhir!

Dipendekkan cerita, teman Bie di Private facebook meminta pandangan tentang isu tersebut kat my wall.

So dia sertakan sekali lagu nie...
He says 'Tahun baru tak lagi lama makin banyak la orang buat zina nanti! Agak2nya kalo dorang dengar lagu ni boleh menginsafkan ker?'


lirik lagu amat dalam Ooooo

Mulanya masing2 memberi pendapat dah lama-kelamaanya keluar terus dari topik ahahaha tempat dorang bersembang pulak kat my wall aduhai....

Bie tahu tengok je... lama2 best pulak tengok dorang sembang panjang lebar memeriahkan suasana ahahah.

35 comments:

  1. dalam gile la wehhh liriknya.suka sangat lagu nih.

    kalau yg khusuk dgr mmg sah insaf terus tapi yang dah tahap nafsu tinggi susah nak insaf.

    ahaha kelakar jgk tmpat fb u durang lepak kih3

    ReplyDelete
  2. besttttt lagu nih suka abis!! Love it
    jom kita lagu sama2

    tempat warung kopi terus ur fb

    ReplyDelete
  3. waaa tetibe panas entry adik wat haha dik sapa ZINAH?? hahaha

    dik akak suka lagu ni banyak maksud tersirat dan tesurat!

    ReplyDelete
  4. entry the best..Enjoy abis pedas gilew la lirik lagu. kalo tak insaf gak sular je...


    best la ur fb bole gi pendapat sampai sembang panjang lebar! Nak wat fb la nanti saya add Bie ek.
    Tolong Approve ya

    ReplyDelete
  5. hilang stress terus dah dengar lagu tu.betullah lirik mendalam meremang bulu roma terus.

    yang bt aku gelak sampai2 ZINAH dalam tajuk entry.kalo urg tu nama ZINAH mesti terus sentap hahaha
    best juga ada FB private :)

    ReplyDelete
  6. HAHAHAHA Bie u masukkan dlm blog juga ek. sakit perut aq gelak gara2 ricky la tuh sampai kuar dari topik! Kesian dier tak kena bawa pi london. die wat penuh perasan tu wat aq tak tahan. Sewel sgt bdk tu

    ReplyDelete
  7. memang dah banyak kes nie berleluasa susah sangat ker nak kawal ek!
    ngam sangat lagu ni makna mendalam..susah sangat dengar lagu ni dikeudara diradio semuanya lagu cinta2.

    Thanks bie kongsi kat blog bie. nyaman jiwa dengar lagu mcmnie

    ReplyDelete
  8. best tgk ur fb bie wat sakit perut gelak ader juga. yang ia beria2 minta pandangan alah2 die pula yang kuar topik gara2 yang org tu nak gi london.

    Pengiran anak hakeem tu sape bie?! bule kasi tahu tak?

    ReplyDelete
  9. heheheh.. okeh la tuh drang memeriahkan suasana.. :D

    ReplyDelete
  10. heheheh.. okeh la tuh drang memeriahkan suasana.. :D

    ReplyDelete
  11. bestnya tajuk entry zina bukannya zinah!entry bergurau tapi terselit pengajaran yang bek.tabik kat lu bie

    santai amat dorunk kat ur wall sempat plak nak ikut gi abroad.ur friends sempoi

    ReplyDelete
  12. Apa kabarnya Bie????
    lama tak berkunjung kesini..
    :D

    ReplyDelete
  13. @Rizal
    mendalam sedalamnya Oooo!tuhlah penerimaan seseorang tak dapat dipaksa terima ker tak.Yang dah lebih had walaupun b'riban2 dengar tetap gak b'ubah

    ReplyDelete
  14. @HB_Awang
    jom2 tapi nyanyi dalam ati je nanti tak pasal2 hujan lebat hahaha

    takpe arr jadi warung kopi tak juga Fb sunyi

    ReplyDelete
  15. @€ fzh €
    ZINAH takde kena menggena kak. Bie wat saja2 je hahaha apala akak nih :)

    cehhhh akak tersirat tersurat ker

    ReplyDelete
  16. @Ultramen Ricky
    adaker masih sular2 nih dah takde dah pasal tu banyak yang wat. Last2 hantar kepulihan akhlak pehHhhh

    Oke nanti Bie approve :P

    ReplyDelete
  17. @xoxo
    menghayati sungguh ko fifi bagus2.takpe la sentap jangan je meroyan hahaha.

    ReplyDelete
  18. @wiLLzzoaLLy
    ahh tak elok la kata dia sewel dia oke je la. saja je dia terlebih sangat hehe :)

    ReplyDelete
  19. @cryn1986
    hahaha dengar lagu cinta2 tak juga apa bagus apa tetibe.
    Oke ur welcome :)

    ReplyDelete
  20. @zulphiandie
    tuh la kecian bebno tak kena bawa hehehe

    Pengiran anak hakeem my cousin :)

    ReplyDelete
  21. @wadud@duad
    memang oke sangat durang memeriahkan so takyah la Bie selalu update FB hahaha

    ReplyDelete
  22. @obimody
    Tuh arr selit gurauan nanti wat entry yang serious2 emo pulak tak pasal2 Hahaha
    Memang durang sempoi sangat

    ReplyDelete
  23. @Penghuni 60
    khabar Baek!
    singgah2 la selalu :)

    ReplyDelete
  24. Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

    http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

    terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

    ReplyDelete
  25. dah ada prv8 fb rupanya patut la akaun fb bie yang satu tu macamtuh je

    ReplyDelete
  26. unik la ur tittle ur entry bie
    ZINA nt ZINAH hahaha.. agaknya ada tak nama org guna nama ZINAH. komisil nama tu ahahaha

    ReplyDelete
  27. best sungguh nyanyinya :) dah berapa kali putar tak bosan langsung.

    ReplyDelete
  28. Bie,

    my FB pun limit to family n kawan2 yg kenal, baru "rahsia2" tak tersebar seluruh dunia..hehehe..

    :-)

    ReplyDelete
  29. @Myee
    Tahu takpe ahahah pasaltu akaun tu ala2 macamtuh je.

    ReplyDelete
  30. @zal33akbar
    ntah la tak tahu pasal belum pernah dengar pun ahahaha

    ReplyDelete
  31. @sukahaha
    lor datang komen macamtu je ker!

    ReplyDelete
  32. @Cheqna
    betul2 stuju... nanti diapprove semua tak pasal2 untuk durang sekodeng pulak takde rahsia lagi kan.

    ReplyDelete