Cari Itik Pusing Satu Bandar

Selasa nanti planning untuk barbeque so gi shopping beli yang patut. Semua list barang settle kecuali itik je yang takde!!

Nak cari itik bukan sesuatu yang mudah sebab kat pasar2 biasa memang takde seorang pun jual itik kecuali kat pasaraya tuh pun tak semua pasaraya that why tepaksa keluar masuk pasaraya duk cuba naseb cari itik




terasa lutut nak tecabut.....
susah sangat nak jumpa sebab jarang orang nak makan itik sebab tuh jarang kena jual kat sini!! -teringat kat arwah atok, itik adalah feveret arwah tak pernah miss tak sah kalau takde itik maklum arwah olang cina dah menjadi feveret-

jenuh cari merata tempat sampai pasaraya batu besurat baru jumpa...naseb baik jumpa


dah jumpa terus beli.
tapikan taim aku beli itik ada minah sorang nie duk tebangang hairan yang amat......!!!
~~beli itik pun nak hairan sangat. lainlah kalau aku beli kingkong kannnn~~

28 comments:

  1. kalau beli king kong dia lari 100 meter and menang..hehe..

    Have fun sis ber BBQ nanti..if dekat boleh i redah je kan?

    :-)

    ReplyDelete
  2. sedap eh dgg itik???xprnh rse.hihi

    ReplyDelete
  3. Hehehe...jarang org melayu kt mesia makan itik, walaupun dagingnya amat sedap..ada satu petua, klau lepas sembelih itik/angsa tu terus je tanam dalam tanah tuk hilangkan baunya yg kurang menyenangkan...mmg menjadi sbb yas sendiri pernah buat.

    ReplyDelete
  4. minah nak minta belanja kot sbbtu tengok haha
    lama dh saya xmkn itik

    ReplyDelete
  5. yummy bbq....
    jangan lupe pos nnti ek :)

    ReplyDelete
  6. dasatnya pusing 1bandar cari itik dah xramai ke yg mkn itik? kat sni belambak je jual itik

    ReplyDelete
  7. @Cheqna
    hahaha dah Xpayah masuk kete dah tau2 pompuan tu dah sampai rumah dia

    oke Tq..tu arr jauh sgt kalau dekat mesti best bbq hehe

    ReplyDelete
  8. @aReLaN
    bie baru nak try haha belum tau gi sedap ke tak! nie pun adik yg nak sgt kata dia sedap hehe

    ReplyDelete
  9. @Yastro
    betul ek kat sni pun jarang org mkn..taktau nape hehe
    oh iyeker buat camtuh baru tau :)

    ReplyDelete
  10. @Rizal
    takde maknanya dia nak minta belanja dah muka wat hairan sgt nak minta belanja takdenya hahaha

    ReplyDelete
  11. @wiLLzzoaLLy
    xramai yg makan sbbtu susah nak cari

    ReplyDelete
  12. hairan sebab adik tak belikan untuk dia lah tu hehe

    banyak Xadik bbq nanti

    ReplyDelete
  13. wahh ! best ye bbq .
    p kan , sedap ke daging itik ?
    tak pernah rase n sentuh la
    #jakon sikit# hehe

    ReplyDelete
  14. hehe..nak itik p kejar kat belakang umah nizam...tapi kat kg la...hihihi

    ReplyDelete
  15. @€ fzh €
    nanti bie banja kalau jumpa orang tu gi :P

    ReplyDelete
  16. @syamy
    nie bru pestaim nak try!!manis je rasa dia tapi xbule nak masuk la uhukuhuk tapi adik je bedal je dia layan makan hahaha

    ReplyDelete
  17. @Nizam
    hahaha tu jauh sgt la....main kejar2 je jawabnya sebab tak berani nak tangkap

    ReplyDelete
  18. by now mesti dah kekenyangan..hehe..

    :-)

    ReplyDelete
  19. dia pelik sbb dia tak makan itik...

    hehehehe....

    ReplyDelete
  20. chii ingtkan itik apa la td..ehehe...

    ReplyDelete
  21. Haha kelakar lak dgr citer si minah tu agknya dia pikir rasa itik mcm kingkong kottt..:D

    ReplyDelete
  22. @Nizam
    takut ngan mulut itik tu nnti tak pasal2 itik patuk hahaha
    (tetibe pikiran mcm budak2 :P)

    ReplyDelete
  23. @cheqna
    dah telebih kenyang sangat....now kena pikir nak kontrol makan plak hahaha

    ReplyDelete
  24. @Ixor@
    mungkin kot ntah2 minah tuh duk kata bie kot 'takde makanan lain ker nak dimakan'
    uhuhuh......

    ReplyDelete
  25. @chii
    hahaha.......rupanya itik tu kuikui

    ReplyDelete
  26. @CT NoArIzAh ArIs
    mungkin kot....tak la minah tu tengok lain mcm je kan!!!

    ReplyDelete