Setakat Suka2... Minat Langsung Tak

Now depands ngan minat tu sendiri atau hanya setakat suka2 bela pet.
Taim besar gedebak nielah belum terfikir nak bela pet... kalau iye nak kena ngan jagaan bagai tu yang malas sangat (Bie bukannya rajin sangat nak bela) tapi masa taim budak2 perkara tu Bie buat bela pet kononnya itupun setakat suka2 tak pernah serius langsung!!

pestaim bela baby turtle 2 ekor. Taim beli taktau turtle tu jantan ker betina suka hati je beli. Hanya tau bela tapi langsung takde nama *___*

tak sampai seminggu mati. Sebab turtle gaduh sesama sendiri sampai putus kat leher!!
Motif: turtle lapar sebab tuannya lambat beri makan~~

Pastu, Bela pulak pet nie

Yang ni tak lama 3hari bela keesokkannya lepaskan.

Kali ketiga bela kucing siam

Pakngah yang beri Bie pun gedik semacam iye2 ambik padahal takut kucing. Sepanjangan tu dok kurung kucing. Bila je kena lepas dari kurungan Bie pulak yang dok larikan diri siap masuk dalam bilik. Dah perangai penakut ada hati nak bela tepaksa beri balik kat pakngah.

Dahtu bela ikan guffy 20 ekor

Yang nie paling comel pasal comel beli banyak2 sebab comel juga beri makan banyak2 sampaikan perut ikan guffy mengembang..... dan mati....
Terbeliak mata terusss macam tak caya.... -sedih-

Hampir 4minggu sebab sedih yang amat baru terbukak hati nak bela ni

sebab ikan guffy mati... my parent saun dah tak izin dah bela pet walaupun buat muka seposen.

Tau2 my parent belikan pet game je sobsob *_____*

Dok kata " bela je binatang ne toksah nak bela2 hamster bukannya tau jaga.... mati je nanti...."

9 comments:

  1. kesian gler sme pet tu.prnh bela burung tiung masa skolah rendah.jinak gler.kitorg lepaskan dia pn,dia follow smpi msuk kelas.huhuhu..skang ni kt rmh pnuh ngan kucing je.jge pet ni leh didik kte jd lbih bertanggungjawab. :p

    ReplyDelete
  2. Hahaha sbb pet banyak matilah kena belikan pet game je

    HAHAHAHA

    ReplyDelete
  3. Hahaha....tu la Bie...tak bersungguh2...kan dah dapat pet game jerrr....tapi betul ke turtle tu bergaduh sampai putus leher??? Ganaz jugak ehh..ke ade yg dh jadi ninja turtle??...Hehehehe

    ReplyDelete
  4. @aReLaN
    sbb tu x lagi bela pet nie...taim budak2 main bantai je bela itu ni

    ReplyDelete
  5. @Lea Isnawi
    taim budak2 je....masanie dah malas dah nak bela hehe

    ReplyDelete
  6. @Yastro
    betul....sampai leher putus tuh yang tekejut sangat!!
    xsampai jadi ninja turtle kalau jadi ninja bie pun nak jadi ninja ahahaha

    ReplyDelete
  7. i terketawa especially part u bg makan ikan tu byk2 sampai mati, hehe..

    yes, pet in games lagi senang nak jaga..;-)))

    ReplyDelete