Alahai Adapter

Sebelum ni laptop problem overheat dah solve beli cool pad pastu kena lagi satu problem wayar adapter pulak putus!!! Tak habis2 buat hal......
Kalau tak beli yang baru tak dapat pulak laptop di switch on gamaknya dah low battery sangat2 tak pasal2 blog terabai (demi blog sanggup beli baru :P)


Before that...kena pergi bank sebab hajat nak tutup akaun. Dah lama bukak akaun kat bank ni since umur 12tahun so bila dah besar nie nak berhijrah bank lain iaitu MAYBANK. Lebih better....

Pas urusan bank dah settle walaupun agak lama nak berurus macam2 soalan nak dijawab aduiiii dah kita taknak takpayah nak paksa.

Nak cari adapter nasib baik tak keluar masuk kedai ngam2 ada kat Netcom Computer House tak jauh ngan bank tersebut.


Adapter yang dah rosak wayar yang dah putus bagai


Adapter yang baru beli siap ngan 6bulan warranty!!

senang hati bila dah dapat adapter baru boleh bw sampai lebam pasnih.....
so taim gi shopping



12 comments:

  1. keciannya
    pasal adapter tu byk org kena masalah nih

    ReplyDelete
  2. PEH dah pts wayar adapter
    tau2 beli baru bule bw puas2 pasnie yahooooo!

    ReplyDelete
  3. Mahal tak adapter baru tu Bie? Caya arr sbb guna Maybank juga...pas tu gi pasaraya mana lak tu?? Dok begambo dgn tilam/bantal kt belakang tue...hehehe ke cuci mata??:)

    ReplyDelete
  4. Salam sis,

    amboi..betul2 blogger tegar ni. Selamat ber bw..hehe..

    Banyak brg angkut balik rumah dari kedai? :-)))

    ReplyDelete
  5. @Rizal
    dgr2 pun mcmtuh gak ramai yang kena pasal adapter nie
    nak tak nak kena beli gak....

    ReplyDelete
  6. @HB_Awang
    tu yang best tak perlu risau lagi hehe

    ReplyDelete
  7. @Yastro
    harga $95...uhuhu paksa ttp mata taim bayar benda tu hahahaha.

    tu je pilihan tepat MAYBANK gpun dgr2 bank tu best sebab tu tukar.

    Gi gaint Yas hahahaha siap gambar bagai beli pun sekadar coklat ngan tmpat bbq hahaha

    ReplyDelete
  8. @Cheqna
    rindu gak kalo lama2 xbw hehehe paksa beli baru aduiiii
    beli tak banyak mana dapat adapter je gesa2 nak balik :)

    ReplyDelete
  9. Sis,

    selamat duit dalam purse tu..hehe..

    :-)

    ReplyDelete
  10. @Cheqna
    hahaha tu la selamat tak banyak kuar duit.

    ReplyDelete