Last Weekend : Ziarah Kubur

Routine bulan ramadhan ziarah kubur memang dah lazim sangat dibuat. So last weekend pagi2 dah tolak dari rumah. First pi kubur atok kat Kb Bukit sawat kena masuk pendalaman...!!! 
So aku ngan my lil bro awal2 lagi dah kena warning mulut jangan celupar!! Peehhh kitrung memang pantang tengok gerenti tegur punya!?? 
Sebab tu mama bapa jarang sangat bawak kitrunk sobsob -___- owez pi ngan pakngah n paklang...

Jalan kurang elok sikit so ambik masa untuk sampai. Sepanjangan tu tengok hutan je jawabnya gpun rumah kat situ tak banyak sangat.

Bila dah sampai..


Pas kat Kb pi gerak pulak kat kubur nenek n abang kat Pengkalan Batu.
B4 dat sempat chill jap tak jauh ngan kubur Bukit Sawat ialah sekolah dia nama moyang aku!!!!





Terasa bangga jadi piut arwah... "___"

around tengahari baru sampai kat kubur nenek n abang....





Habis ziarah terus balik rumah dekat 3 petang....memang menggugat iman sebab dahaga pehhhh!!!!! dalam fikiran duk pikir airrrrrr...hahaha

4 comments:

  1. Sempat gak eh g ziarah....lama juga kt sana gayanya tu...3 ptg bru smpai umah...-kali ni x de post pasai makanan dah...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama lah gak susah nak teduh panas giler hehehehe......
      pasnie post pasai makanan :)

      Delete