Tutorial Auto Ping

Tutorial lepas ping blog secara manual di googleping.com yang memerlukan segala menda korang isi iyelah kekadang kita bukannya rajin sangat hahaha naklah juga yang auto ping..

For auto ping yang nie boleh tahan page rank 6 wowwwwww...fuh!!

Tutorial..

1).Go to www.auto-ping.com

Tutorial Auto Ping


2).Then korang tengok yang nie je gambar kat bawah macamnie..

Tutorial Auto Ping
so korang customize your image yang korang suka... kalau xnak customize pun takpe

3).Copy html dan paste kat your blog...

Tutorial Auto Ping


4).Go to dashboard  >  klik Layout

Tutorial Auto Ping


5).Klik Add a Gadget

Tutorial Auto Ping

6).Klik kat HTML/JavaScript

Tutorial Auto Ping


7).Paste html tadi dan save

Tutorial Auto Ping


8).Then korang letak mana je korang nak. Pastu baru Save arrangement

Tutorial Auto Ping


9).Settle..

Tutorial Auto Ping

#So apa2 je artikel yang korang dah siap update hanya tinggal klik kat widget tu and automatik ping blog korang sent

6 comments:

  1. Hehehe....nanti nak guna gak laa....thanks Bie.....

    ReplyDelete
  2. Sekarang dah begitu mudah untuk sebarkan maklumat dan update. Cuma kami tak guna imej mereka, hanya guna links sahaja, fungsi tetap sama. Harap dipelbagaikan. Anyway thanks..

    ReplyDelete