Ketahui Limit Akaun Blogger

Blogspot hampir semua orang tahu. Tiap2 hari ada je blogger baru that why pinangan blog makin hari makin kuat.
Dan makin lama blogging makin mudah faham dalam editing dan lebih penting ilmu seo.

But,sebelum tu kena tahu had limit dalam akaun blogger tu sendiri. Walaupun blog dicreate percuma...

Limitnya,

Number of blogs : boleh sampai 100 akaun.
Profile : 12000 karakter sahaja.
Profile interest dan favourite : 2000 karakter dalam setiap field.
Number of blogs to follow : limit diberi hanya 300 blogs.
Image size : 1600 via post editor dan kat templates > customize > background takde limit.
Image filesize : 8mb via post editor dan kat template > customize > background > 300kb dan via blogger mobile 250kb
Image dan video on picasa web albums photos : image 2048 X 2048 dan video 15minit no limit free dan jika besar dalam 1024mb perlu beli more storage.
Bandwidth of image hosting : no limit


Blog limit

Blog title : hanya 90 karakter.
suddomain name (http://namablog.blogspot.com) tidak lebih 37karakter.
Blog description : 500 karakter.
Number authors : 100
Number reader piravate blog : cuma 100 reader saja.
Number posts : no limit.
Number of labels: 5000 unique labels.


Post limit

Length individual post : no limit.
Number of labels : 20 unique label.
Number of comment : no limit.

4 comments:

  1. ada limitnya juga...tahu berblog je selama ni.number of blog to follow 300.rasa mcm dah follow lbh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha saya pon sama tahu bblog tau2 ada limit... hihi

      Delete
  2. that Y la.. hanc jarang update.. kesian me ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah....blog la blik jn pts asa okey.

      Delete