Facial Time

Dulu nak facial kekadang je buat tahap pemalas menggunung tapi sejak setahun lebih nie makin suka giler beli benda pasal facial.

For me better facial sendiri kat rumah tahu apa yang sesuai dipakai.
Fyi, facial penting membuang segala kekotoran pori2 dekat muka biar bersih takdelah tersumbat melampau lebih2 lagi siapa yang kerap sangat pakai mekap jika tak buat tu makin bertambah2 kotor.
#tip untuk jangka panjang lebih elok guna bb cream berbanding mekap.

Facial sekurang2nya 2-3kali seminggu ataupun seminggu sekali so kena rajinkan diri.

facial mask
penjagaan muka yang saya guna
blackhead
kat hidung saya guna Oxy buang segala blackhead sebelum nie guna Biore tapi tak sesuai tumbuh seketul dah macam mickey mouse...pehhh
mask
facial mask ada 2 jenis menjadi pilihan dua2 ada kelebihan sendiri..
Green tea face mask menyegarkan kulit muka yang letih.
Caviar face mask kaya dengan antiosidan so elok untuk melembapkan kulit.

Cara betul guna face mask,
1). Cuci muka bersih2. Kalau saya selalunya guna facial scrub dulu pastu baru guna foam cleanser.
2). Keringkan muka dengan towel bersih.
3). Tangan biar kering masa nak buka kotak face mask.
4). Letak mask dekat muka perlahan2.
5). 10-15minit baru mask ditanggalkan kemudian urut biar essence menyerap kat kulit.
6). Tak perlu dicuci biarkan je macamtue.
7). Kalau boleh guna face mask waktu malam bangun pagi esoknya korang kan rasa muka lebih segar dan lembut.

eye gel
malam2 selalu akhir tidur lingkaran hitam dan lebam bawah mata penyelesaiannya collagen eye gel patch boleh mengurangkan these problems.
Apapun kena sesuai dengan muka kita jangan main pakai je kang tak pasal2 muka rosak..

12 comments:

  1. rajin bebeno my dear facial.pasnie saya nak facial jugalah hehe

    ReplyDelete
  2. Rajinnya bieaz...dulu sy kerap gak pki mask ni tapi sekarang dah malas nasiblah kulit muka jenis yg okey takde masalah...pas baca entry bieaz ni terasa nak me-mask le balik..:))

    ReplyDelete
  3. amboi dik baru nie dik buat posting pasal facial dri tahun lepas akak tunggu
    tima kasih pemintaan akak terkabul hehe

    dik yang kat bawah mata tue beli katne?mata akak dah macam panda gilor dah nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha seksa menanti betul akak aku nie....:)

      Delete
  4. terbaeklah B..:) saya pon suka juga dengan facial2 ni kadang2 ada juga miss hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama gak saya dulu2 selalu miss haha

      Delete
  5. thanks B
    baru tahu guna face mask sllunya saya buat sampai no5 je

    ReplyDelete
  6. Rajinyaa.. berfacial yer.. elok laa jaga dari skrg kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kang dah kedut sana sini baru nak facial tu yang susah nak betuikan hehehe..

      Delete