Our Dinner

Kemaren minggu..hari paling santai...
setiap kali hari minggu myparents owez tertumpu pada our dinner masa untuk kitorang berkumpul sama2.
So rutin myparents awal2 pagi dah pergi Zooooommm....shopping untuk bahan buat nasi lemak,salad buah and else.

My mom bila kat dapur memang lipas kudung..pantang my mom taknak kitorang kacau masa dia masak! #awas no entry hehe

nasi lemak
our dinner nasi lemak memang terbaek mymom masak siap dengan plating sekali..
jambu batu
fruit salad jambu batu with asam boi n cili padi..pehhhh awesome...pedas boleh tahan kew2...
chocolate cake
dessert chocolate cake beli kat gordy
ice cream
ice cream bungkus first time aku tengok unik gilerrr!!! my pareants beli kat perusahaan beribi. Myparents duk kata masa durang budak ice cream nielah yang ada waktu tu.. Aweaome n comel betul myparents memori dulu2 beb..
overall, thanks alots...

12 comments:

  1. sedapnya....rasa nak turun bru je

    ReplyDelete
  2. bestnya ur mom dik serba serbi dia masak.
    tu yg wat gelak siap no entry lagi hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu arr dah macam masterhchef....:) part dapur tu xboleh ganggu mymom kang silap2 kena leter hahaha

      Delete
  3. Grrrr....tgk buah jambu tu yg x tahan tu.....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang feveret jambu lah nie...:)

      Delete
  4. hello dear..baru tengok tak dapat tahan lapar....hehe

    ReplyDelete
  5. salam muhibbah bt bieaz.
    makanan dan air tgan mom mmg terbaikkkkk.
    sesekali kump bt hati stiasa dekat kan....

    tetiba kak Ayu rindu pd ibu dikmpung.. tak apa jumaat off niaga kak balik kmpung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam...
      tu arr tak dapat nak lawan hehe..jummat nanti dapat rasa masakkan kak ayu ek

      Delete
  6. kena belajar memasak taw...mesti nanti lebih terel dari u mom. ngeeee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nak lebih teror tu susah sikit tapi insyaallah kot..:)

      Delete