Dental Appointment: Before Braces

Sebelum pakai pendakap gigi ada process2 dia.
So 11/6 tarikh keramat aku pergi perjumpaan orthodontic. I wakeup at 5.30am i'd my own checkup perlu buat hari2 nih benda penting.

braces
my equipments
braces
Dr Jackie my doctor and at 8.45am my appointment.
Sampai ke pusat pergigian ke kaunter pendaftaran.Some processing need to do
1).3jenis X-ray kena buat and 15mins waited result
2).Buat acuan gigi
3).Doctor took my tooth photos
4).Cabut gigi nih mesti kena tiap kali sesiapa je nak pakai braces. Ini untuk memberi jarak gigi so senang sikit gigi nak gerak.

braces
tarikh dah kena atur tau nak buat je....
June 17 and 24 cabut gigi
July 1 pasang getah
July 9 pakai braces

13 comments:

  1. hehe..mahal tak pakai braces..??nk tau gak fee nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mahal $300 je sebab buat kat brunei...hehe

      Delete
    2. Salam kak. Akak buat kat brunri kat mne? Bleh sye thu klinik mna??

      Delete
  2. tq bie..sudi singgah tgk akk..wah..adik akk dh pakai braces..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe baru je nak pakai akk... :)

      Delete
  3. Memang seram nak jumpa Dentist walaupun hanya untuk scaling gigi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengan bunyi2 dia lagi buat seram kan hehe...tapi nak xnak saya kena pi juga

      Delete
  4. haii, brapa tahun awak tngu for the waiting list?

    ReplyDelete
  5. haii, brpa tahun awak tngu for the waiting list??

    ReplyDelete
  6. nak tanye, bile (tahun apa) ye awak buat pendaftaran kat klinik tu? berapa lama tunggu dan camne nak daftar?

    ReplyDelete
  7. Salam kak. Kat brunei kat mne tempatnya? Cn you gve me detail information. Tq so much.

    ReplyDelete