Iftar

Sepanjang puasa untuk kali nie ini pertama kali iftar dekat luar. Iftar dekat luar banyak sangat lack yang dapat kita nampak terutama dari aspek kepekaan kecepatan pekerja restaurant menghidang pesanan customers bagi yang tak menyediakan buffet nampak agak jelas agak kelam kabut.

My parents ajak iftar dekat luar join sekali tengah sekeluarga dan pilih Aminah Arif Jerudong. Pastaim try cawangan kat Jerudong, so memang takde buffet seperti biasa kena order that why hampir semua pesanan customers lambat sangat durang hidang.  Sesetengah meja dah dihidang awal walaupun customers tu belum sampai tanpa di alas penutup terdedah macamtuh je dahlah ada lalat hingap durang (pekerja) buat taktau main bantai je damn....

Restaurant Aminah Arif
We (my family) order this. Tengah sekeluarga order menu lain....
waktu nak bebukak satu hal lambat sangat durang tukar channel tv sibuk sangat dengan cite sinetron huhhh....penin penin asyik2 sinetron cuba lah cite korean movie tetibe hahaha...
paling hampehhhh paling malang nasi goreng Tengah order pulak tak siap2 dekat pukul 7lebih!! mana Tengah tak angin satu badan nasib tak jadi Incredible Hulk.....-_____- lambat melampau mengalahkan hotel 5star. Blacklist takkan datang pasnie.


Ramadhan terakhir menggandakan amalan khusyuk tawaduk mentadah tangan berdoa agar diberkati mendapat berkat serta dimaafkan segala dosa. Agak sayu sedih Ramadhan tinggal beberapa hari saja lagi....Wahai Ramadhan... Syawal pula bakal tiba apapun sambut raya biar ringkas ala kadar tak membazir tak mengikut hawa nafsu menunjuk2 nie bukan kedekut haji bakhil.Yang sering kita dengar 'Setahun sekali apa salahnya beraya berhabis2an' tapi kena fikir selepas raya nanti masatuh baru terfikirkan duit habis dibelanja kena pula berhutang keliling pinggang. 'Sesal Dahulu Pendapatan Sesal Kemudian Tidak Berguna'. Raikan syawal biarlah berpada2 agar mendapat berkat dan pahalanya baru berbaloi berpuasa sepanjang ramadhan.

18 comments:

  1. Kalau berbuka kat luar kena banyak sabar...kalau menu kita order lambat sampai hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup memang betul banyak bersabar walaupun agak lambat sampai sebab lupa nak masak aduiii haha

      Delete
  2. alamak . banyaknyaa gambar makanan . menguji keimanan betul . hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, kunjung balas dan follow. Terima kasih. Jom ke blog saya lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..sat nanti lawat blog awak.

      Delete
  4. cuai sangat sepatutnya dorang double check takdelah customers tunggu2 kecian tengah bie lama dia tunggu. klu jadi incredible hulk taktau jadi macamane hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah nak fikir macamane..sampai bie nie teringat muka tengah merajuk menu dia order lambat sampai. hihihi

      Delete
  5. boikot takyah datang dik abiskan duit je dahlah service tak memuaskan.Dorang tau jual tapi cuai. Cian plak akak kat tengah dik.
    Dik..akak tau sangat bab sinetron memang dik tak layan ehehehe.

    Setuju sambut syawal ala kadar tak membawa berkat sambut raya klu membazir jenuh je puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe cite korean baru boleh layan hihi jenuh asyik tengok sinetron nie takleh masuk :P
      apapon syawal untuk kemenangan kita berpuasa tapi biar jimat cermat paling penting ingat dengan orang susah juga.

      Delete
  6. Hmmm... lezatnya. salam kenal dari blogger Indonesia

    ReplyDelete
  7. masa bulan ramadhan ni sepatutnya mereka upah staf tambahan.. kasihan pelanggan lambat dapat makanan/minuman yang dipesan.. dah la nak berbuka puasa dan lepas tu mesti terkejar masa untuk solat maghrib lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue lah terkejar2 kalau ada staf tambahan tak jadi macamnie. paling kecian yang dah berumur jenuh tunggu lama2.

      Delete
  8. salam singgah ramadhan.. www.nazlee.com

    ReplyDelete