Tutorial: Remove Windows Genuine Advantage Notifications - Installation Wizard

Tetibe pulak malam nie rajin sangat buat tutorial hihi....mana taknya dah lama sangat tak buat tutorial!! okey2 jom fokus pada topik asal (wahhh tetibe macam cikgu pulak ehheehehe....) , pernah tak korang dapat notice dari window genuine seperti gambar kat bawah....

window genuine advantage
notice, Window Genuine Advantage Notifications - Installation Wizard
Sekadar notice peringatan je.....Tapi memang kita tak suka agak membosankan bila ada notice sebegitu tambahan lagi memburukkan window hehe (mana best siap ada notice bagai...)

Solutionnya cukup mudah takyah buang duit pergi hantar kedai, sendiri boleh buat senang je tak susah.

Lets go:-
window genuine advantage
pergi ke > Start > Klik Run
window genuine advantage
taip > system32 > Klik Ok
window genuine advantage
cari folder > KB905474
window genuine advantage
korang delete folder tersebut caranya > Right klik > Delete
window genuine advantage
selesai korang delete folder KB905474...pergi ke window korang > Klik Recycle Bin
window genuine advantage
tengok dekat recycle bin tasks > Klik Empty the Recycle Bin > Yes
Terakhir Restart pc/laptop korang.....notice tadi dah takde lagi muncul kat window korang lagi.....(DONE)

4 comments:

  1. baru tahu caranya.. dulu ada juga keluar notification masa lepas format pc office..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor iyeker pasnie bolehlah remove kalau ada lagi notice tuh...

      Delete
  2. Tq teacher..hehe..senang lah pulak..hantar kedai kena at least rm50 reformat bagai...mmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha teacher bagai....tuh arr tektik kalau pergi hantar kedai macam2 durang dok charge padahal benda tuh je nak buang hihi

      Delete