Awal Nak...Pastu Tak Nak

Geramnya aku!!!
nie hal kemaren....

aku temankan adik aku ke Pusat Persidangan Antarabangsa (ICC) Berakas ada karnival kerjaya

dia yang nak sangat apply kerja
dari hari selasa merungut minta temankan gpun baru habis belajar....
Mama,Bapa,aku suruh dia sambung belajar tapi dia pulak tak nak menyambung
nak gak nak kerja!!!
siap bagi alasan semua kawannya dia dah kerja....
alahai!!! buat apa lah ikut kawan

aku nak ambik dia kerja kat my bisnis
dia tak nak sebab aku serious melampau!!
dah namanya kerja tak kan aku tersengih2 memanjang
giler ke ape.....

petang aku temankan dia
mahunya tak ramai orang duk cari keje!!!
aku suruh dia masuk cari kerja yang mana dia berkenan...
Lama jugak aku tunggu kat luar
entah berapa kali dia ulang-alik aku pun tak tahu
tau2 dah tecegat kat depan
ingatkan dah dapat
rupa2nya
"
"
"
BLUR tak tahu mana satu nak apply!!!!!

kena juga aku temankan masuk dalam
dah suruh apply kat
Ehwal Ugama,
Royal Brunei Airline
Perhotelan Empire
semuanya hampeh dia tolak....
siap dia kata
"tak jadi keje nak sambung belajar..."

ArgHhhhhHH......
Geramnya aku!!!
selamba badak bagi keputusan...


nie dia budak bertuah

51 comments:

  1. lupa dapat jgk pertama hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha ciannya...biasa adik seorang jer macam2 la ragam

    ReplyDelete
  3. kelakar betul beria2 pi mai sana dah tuh tak jadi plak hahahah
    sabo2

    ReplyDelete
  4. hehehe gelak riki sorang2 sakit perut riki dah akhir2nya yg hado nak sambung belajar balik...

    ReplyDelete
  5. sabo bie biasa budak2 ambil keputusan mendadak..
    yg kelakarnya letih2 bie carik surender adik bie terus tk jadi :)

    ReplyDelete
  6. hehehe bertukar fikiran terus :)
    fifi plak rasanya nak pi keje nak tambah duit poket nak belajar kat australia...
    papa pn tak ada saun nak bantu huhu..

    ReplyDelete
  7. hai dik lama xsinggah sni bizi giler dik.
    gelak jgk akak kat adi adik kat umah bukan main merungut minta temankan dah sampai btukar fikiran plak.

    ReplyDelete
  8. bdk2 mmg x pandai nk wat keputusan yg matured ;p msih bebelah bahagi ;p
    layan je adik bie tu lgpn bie tu hehe

    ReplyDelete
  9. @Rizal
    tahu xpe..adik seorang jer ragam pun bole tahan juga la
    wat pening kepala jugak watnya...lenguh kaki Huhuhu

    @HB_Awang
    Tuh la blom pi merungutnya lebihkan pompuan..dah pi lain plak halnya
    dah sabo dah hahaha :p

    @Ultramen Ricky
    hahaha....gelak abis la riki nie hahaha

    ReplyDelete
  10. @Y@Ng@@ina
    beri kputusan pun mendadak wei..kalo Bie tahu geranti bie xpi

    @xoxo
    okey juga tuh..kan fifi ada kelulusan undang2kan.
    aduii cian plak kat hang papa tak ada saun plak hehehe :]

    @€ fzh €
    hai akak hushhh lama giler xnampak akak...hp dah oke ker??
    Kalo da oke sms tau hahah

    ReplyDelete
  11. @MiSs TOrA
    betul la tuh xmatured lagi..awal2 tuh beria2 sakan nak pi Bie apa lagi duk layan aja la peragai dia pi sana!!Dia wat der jer macam Bie plak cari kerja ke sana sini....nasib baik Bie kak yang baik hahahahah angkat bakul terus :P

    @.::WaNiE::.
    bukan sakit jiwa jer macam2 sakit watnya hahaha :]

    ReplyDelete
  12. gelak aku baca..bie dgn adik bie so sweet!!

    ReplyDelete
  13. Bie geram masih ker hahaha!!

    ReplyDelete
  14. ciannya bie..tapi kelakar juga zah baca antara u dgn adik u!
    adik beradik cute sangat....hehehe

    ReplyDelete
  15. salam bie
    naik high blood bie terus hehehe...

    ReplyDelete
  16. hi Bie...lama bebno adil xsinggah sini :) alolo kecian Bie..tukar pikiran terus hehehe

    Bie x aktif kat twitter lagi ker??

    ReplyDelete
  17. hahaha macam2 hal adik Bie nih..tekejut kot nengok kat sana tuh kerja tuh mcmane susahnya

    ReplyDelete
  18. salam bie..masatuh farid ada kat sana pi temankan kawan2 farid ada la nampak bie kat sana!!Rasa2 nak tengok tpi segan pulak hehehe....u so sweet!!!!

    elok gak suruh adik u belajar lagi memandangkan umurnya masih muda..ada masa depan yg cerah.

    ReplyDelete
  19. meriahnya posts bie kali nie suka baca bab2 u Bie...beri gelak aku baca hehehe

    biasa budak2 karenah blom tetap lagi nasib baik bie masih tahan sabar hahaha

    ReplyDelete
  20. hahaha wat aku gelak adik bie kata last2 minute fikiran dah berubah sambung balik belajar....bukan main semangat pi tpi itu yg dapat

    ReplyDelete
  21. dah elok dah adik bie tersedar balik sambung belajar nanti dia apply taw2 tak tahan pulak hahaha.....ntah berapa tekanan high blood bie terus hehehe....

    ReplyDelete
  22. biasa la budak2 bila dah semua kawan2nya bkerja mula la ikut, pa2pon takniah wat u gak adik u dah berpatah balik hehehe :)

    ReplyDelete
  23. dah terfikir kot pasal tuh sambung balik belajar :)

    ReplyDelete
  24. he~ kelakar la dik bie..myb dia pun tk tahu lagi ape yang dia nk..sebab tu la keputusan dia tak tetap.. (^_~)V

    ReplyDelete
  25. @zal33akbar
    hahaha sweet mendaNya :p

    @Myee
    dah okey dah xkan Bie marah memanjang xpasal2 heart attack terus hahaha

    @myzah@Izwan
    aha...ciankan huhuhu
    tetiba plak awak terus gelak..xikhlas kecian la tuh hahaha :D

    ReplyDelete
  26. @Dear**Mimiey
    giler xnaik...wat selamba jer wat keputusan macamtuh

    @adil A Life
    tahu xpe...lama sangat tak nampak u :]
    Twitter??Hmmm Xaktif sgt kat situ hehehe sama halnya dgn FB.
    Selebihnya Bie kat sini jer [Blog]

    @tommy
    mungkin kot....terkejut dah pi sanakan takkan sampai dia terus BLUR tetiba hahaha

    ReplyDelete
  27. @Farid
    oh iye ker awak ada kat situ...la apasal la nak segan2 nak tegur!!! Tegur aja la wei Bie oke jer tak perlu nk disegan2kan

    Syukur la dah dia wat keputusan nak sambung :]

    @A3imm33N
    iye ker meriah...alah meriah pasal gelak2 la tuh huhuhu :p
    aha2 karenah bermacam2...tuh la nasib baik Bie masih bersabar :p

    @44uma44
    semangat giler dia nak pi sana tak sabar2 asyik merungut dah tuh aduhai.... :]

    ReplyDelete
  28. @adib
    tuh la manatahu dia tak bertahan mengotorkan nama jer tak sampai berbulan dah bhenti tahu la dia nie xtetap iman hahaha :]

    @Muhammad
    betul tuh dah kawan2nya ramai dah bekerja nak ikut plak...dah Bie suruh dia pi sana dgn kawan2 tak nak...kat kita gak rungutkan

    @myagybon
    aha2....bubah terus xjadi hahaha

    ReplyDelete
  29. @Colourful life
    betul tuh tak tahu apa dia nak...!!
    bukan mainnya bagai nak rak pi kat sana tak sabar..
    last2 berubah fikiran...selamba nya lagi menberitahu tak jadi dgn gelak2nya sekali :]

    ReplyDelete
  30. hahaha,,sabor jer laa,,

    best ada kakak..=)

    ReplyDelete
  31. @~ h a n i m h u s i n ~
    hahaha dah tahap sabo dah hani :]

    ReplyDelete
  32. gelak besar i baca ur entry,
    btw like ur entry walaupun adik u wathal :]

    ReplyDelete
  33. kelakar la dik bie..wat hal mcmtuh!!
    keluar taufan bie terus hahaha :)

    ReplyDelete
  34. bie memang baik..sggup bersusah dan bersabar dengan kerenahnya demi adik tersayag..

    ReplyDelete
  35. @omar
    wah2...gelak besar ek!!! hahaha :p
    makasih la u suka hahaha

    @haikal
    dah macam taufan dah kuar hahaha

    @Colourful life
    hahah bole la dianggap baik hahah puji diri sendiri terus...

    ReplyDelete
  36. hah bie mmg akak yg bek pn ;p kenayataan n fakta tu ;p bgus2 contohi la kakak yg baik ni ye hehe..betuah nuh jd adik bie ekeke

    ReplyDelete
  37. @MiSs TOrA
    Hahaha..statement ikhlas ker nih :p

    ReplyDelete
  38. sekarang urus adik bie, nanti bila2 urus anak, lagi la sakit kepala.

    ReplyDelete
  39. sama cam anak lelaki akak, nak plih kerja cerewet sangat.sampai akak cakap ngan dia, ko buka company sendiri je., lagi senang.kwang kwang kwang

    ReplyDelete
  40. @tehr
    aha2...urus adik dulu..
    ada anak makoii entah la jadinya macamane lebih dari sakit kapala kot hahaha :]

    @ina mail
    oh iye ker...sama la mereka seangkatan hahaha betul tuh akak...Bie sokong cerewat sangat!!! bukak company sendiri lagi bagus..
    tak lah kita duk sakit mulut kasi ceramah :]

    ReplyDelete
  41. haaaa... baru tau keje tuh susahkan~ baru suh pilih nak keje kat mana.. trus tukar fikiran..heheheehhe.. seb bek dapat kakak yang baik~:)

    ReplyDelete
  42. @|| NaFiRaa ||
    tuh la sis baru dia tahu kot..ingat dia senang ker nak keje!!Last2 berubah fikiran hahaha :]

    hmmmmm....kembang Bie terus hahaha perasaan hahaha =D

    ReplyDelete
  43. haaahhaaa...terus tukar fikiran.mungkin dik bie pikir keje nih mcm kat skulah kot hahahaaa

    ReplyDelete
  44. bertuahnya dik bie dpt akak yg baik hehehe..bie wat bisnis mesti manyak masyukkan

    ReplyDelete
  45. hello dear..nice entry you sharing like it

    take
    care...

    ReplyDelete
  46. singgah jap...kat shout box kene block(biasala offis)hehehe....

    ReplyDelete
  47. @haris
    mungkin kut pasal tuh dia beria2 nak pi sana..hahaha

    @faizul_STAR
    hahaha dia memang la bertuah Bie yang duk sakit kepala layan karenah dia huhu

    @ade'Lif3
    hello...thanks you
    u to take care too

    ReplyDelete
  48. @yastro
    hai2...singgah2 la selalu hehehe
    oh iye ker hahaha :]

    ReplyDelete
  49. demi seorang adik.... xpe..hehe..

    ReplyDelete
  50. @Insan Jiwang
    tuhla diturut gak...die jer seorang adik Bie hehehe

    ReplyDelete