Adsense Oh Adsense Biar Kena Dengan Tempat!!!

Masalah seperti ini blogger lain banyak kali dah terkena.

Selalunya, hal ini sering berlaku di shoutbox. Url ditinggalkan berupa link iklan/ads, klik saja...secara automatik blogger tersebut yang memperolehi $$$. Walaupun nak sangat minta klik biarlah kena dengan tempatnya.

TINGGALKAN JUGA URL BLOG ANDA!!
DAN TAK PERLU DITUKAR2 NAMA....
TAKKAN HANYA SEKADAR LINK ADS SAJA DITINGGALKAN!!


Saya memang tidak akan klik segala ads yang ditinggalkan kat shoutbox sesuka hati kalau tidak ada url blog malah saya delete serta merta.saya tidak tahu anda siapa!!!

Bila saya periksa kembali (di shoutbox), nama yang ditinggalkan turut berubah2 padahal link iklan/ads dan IP address yang sama!!
Pastu, kata pulak yang dia sudah klik iklan kat blog saya.......IKLAN APANYA BIE TAK PASANG SEBARANG IKLAN PUN!!!

P/S: BIE TAK MENGHALANG KALAU ADA YANG MENINGGALKAN ADSENSE DAN MINTA TOLONG KLIK...

INSYALLAH BIE TOLONG KLIK TAPI BIARLAH BERTEMPAT SERTAKAN URL BLOG PASTU LINK ADSENSE LETAKLAH KAT RUANGAN MESSAGE.

kan senang so tak perlu menyembunyikan identiti bertukar2 nama....semata2 untuk klik adsense

39 comments:

  1. macam ini lah cara org nak minta klik je nak dat $ cepat apa juga susahnya sertakan link blog sekali

    ReplyDelete
  2. langkah yang terbaik baik delete je tinggalkan jejakpun cuma link iklan orgnya tak tahu sape

    ReplyDelete
  3. betol dah ramai blogger yg kena cara mcmnih.durang suka2 je letak link ads blog durang tak disertai pula
    ban aja dik ip mereka tu

    ReplyDelete
  4. durang ingat kitrang tak tahu cari ip dia kot!
    letih je ubah2 nama

    ReplyDelete
  5. inilah cara bagi mereka nak cepat masyuk,saya pun kena gak macamnih
    buhsan sangat2 durang pun wat2 tak bersalah.
    nampak sangat durang penipu bie tak letak ads pun kata klik..klik tang mana pulak!!!

    ReplyDelete
  6. setuju sangat2 sesetgh blogger tak semua taksub sangat dengan iklan2 ni.gara2 ads durang tak diklik mereka buat macamni betul2 menyusahkan.
    nama pulak ditukar!rasa nak buat bw pun terbantut bila la durang nak sedar

    ReplyDelete
  7. ban saja terus ipnya wat menyemakkan shoutbox je!

    ReplyDelete
  8. tak ada maaf buat mereka2 dtg biarlah sertakan dengan link blog sekali ini hampehhhh

    ReplyDelete
  9. saya pernah terkena :(
    tak kan berubahnya dah hati durang nak dah masyuk cepat di klik2x

    ReplyDelete
  10. betol2.. :D
    wadud x penah lagi wat camtuh.. hehehe.. bie wadud nak blajar dari bie ni bleh?
    :D

    ReplyDelete
  11. me kena juga.blogger masani makin licik!rasa nak sangat adsnya banyak masuk $
    sesak gak kena buat seperti ini :(

    ReplyDelete
  12. rasa geram juga bila adanya hal seperti ini.kemungkinan mereka buat macamtu adsnya tak diklik kot pasal tu buat cara ni.
    tapi pikir2la gak baik buat cara baik ini nak menyembunyi diri pulak. Ip msh bole dikesan walupun nak bersembunyi

    ReplyDelete
  13. pandai pula nak minta klik tpi nak paparkan identiti xnak
    jn dilayan sgt org macamtuh nak cepat masyuk lah kononnya hushh

    ReplyDelete
  14. He3!! Sabo Bie..
    Yas pn kne cm gini gak,nk wat cmne kan..memacam ragam org kt dunia nih..tp dok nyusahkan org jekk

    ReplyDelete
  15. @Rizal
    betul sangat2..minta klik bukan main tpi identiti disembunyikan pehhh buhsan sangat nak layan orang macamnih membuang masa je

    ReplyDelete
  16. @HB_Awang
    bukan delete saja dah beberapa ip dah saya ban!!

    ReplyDelete
  17. @F33Z~Hafizah~cucuatokaji
    nak layan org gini amat2 menyusahkan.

    ReplyDelete
  18. @€ fzh €
    dah saya ban kak!tu la pasal ayat bukan mainnya supaya terpengaruh supaya linknya di klik.nama ditukar2 tpi ip tak juga dapat disembunyi! rusak betul

    ReplyDelete
  19. @zulphiandie
    betul penipu sangat2!!saya tak pasang ads pun kata dah klik....agak2 la gak la weiiii

    ReplyDelete
  20. @obimody
    gara2 taksublah sanggup buat macamnih!cukup2 la biar lah cara yang betul

    ReplyDelete
  21. @xoxo
    pasal tak ada maaf la..dah ban ipnya

    ReplyDelete
  22. @tombro
    mungkin kot nak sangat kumpul $..nampak sangat orang tu gila $ kalau ia pun nak minta klik tinggalkan lah url blognya.tinggalkan link ads tak malu

    ReplyDelete
  23. @€€..lagak sempoi..€€
    setuju sangat2
    memang saya takkan layan

    ReplyDelete
  24. @yastro
    memang bie dah sabo Yas!kekadang tu had sabo ada batasnya.betul tuh yas menyusahkan sangat2

    ReplyDelete
  25. macam2 ragam manusia kat muka bumi ni gara2 nak iklan di klik buat cara seperti ini

    ReplyDelete
  26. masanie masih lgi ker bie!if ada ban aja terus

    ReplyDelete
  27. betul2 tak suka orang letak iklan benci..benci

    ReplyDelete
  28. @Tarmizi..''Mie''
    tak ada lagi yang letak iklan yang sampah2 tu sebab saya dan ban ip nya..dah malas dah beri muka

    ReplyDelete
  29. @AzRy SyaFiQah
    yup...benci sangat menyemakkan je

    ReplyDelete
  30. betul2 dah semakin banyak blogger buat cara macamni.saya pun kena cm gini

    ReplyDelete
  31. lepas ni harap2 tak ada yang wat hal lagi.syabas bie wat entry macam ini, sy sokong

    ReplyDelete
  32. @hamdan
    harap2 macamtu takde lgi ada yang wathal

    ReplyDelete