Thanks You GOOGLE!! Ranking My Blog Naik Ke Page Rank 4 [ Pr4]



Syukur alhamdulilah...
Tak dijangka tahun ni blog aku naik lagi, memang tidak duga sangat that means usaha selama ni memang tak sia-sia.

Untuk menjadi seorang blogger amatlah mudah cuma hanya tulis je apa yang nak ditulis TETAPI untuk menghasilkan yang terbaik naik ke satu ranking ke satu ranking amatlah susah sebab tuu perlu adanya kesabaran..kecekalan.. dan buang segala sifat putus asa, sombong yang sewaktu dengannya.

Ni diantara tip yang selalu i buat untuk dikongsikan:-

[1]. Selalu update blog kalau tak selalu seboleh-bolehnya usahakan update dalam seminggu 3-4 kali pun dah memadai.

[2]. Blogwalking. Ini adalah salah satu yang perlu anda lakukan. Blogwalking kena dengan ikhlas so perlu laa rajin lawat ke satu blog ke satu blog dan jangan pulak ambil jalan pintas menggunakan auto blogwalking semata-mata hendakkan traffic berganda-ganda. Please do blogwalking secara sihat bukannya secara menipu.

[3]. ringan-ringankan tangan untuk meninggalkan sebarang komen di setiap entri yang korang kunjungi.

p/s: tuu je tip-tip yang dapat dikongsikan... keep blogging!!

36 comments:

  1. caya lor melatop naik rank lgi takniah!!
    lepasnih keje keras gi nak dapatkan PR5 :)

    ReplyDelete
  2. TAKNIAH...bestnye dapat pr4!!fifi pulak raser serunuk nih hehe

    ReplyDelete
  3. waaa dik takniah dik akak dah lama agak blog dik mmg tebaek..

    ReplyDelete
  4. takniah!!!u mmg tak sangka bie tapi bagi kami sbagai pembaca setia ur blog mmg ni yang kitorang jangka..

    ReplyDelete
  5. Tahniah Bie...ni kira pembakar semangat la nih!!
    Semoga terus suksess selalu...

    ReplyDelete
  6. @Rizal
    fuhhh nak dapat pr5 hmmmm insyallah laa tak tahu bile..

    ReplyDelete
  7. @xoxo
    takpe laa sama2 kongsi kegembiraan hihi

    ReplyDelete
  8. @€ fzh €
    takleh tbaik sangat kak..sdg je :P

    ReplyDelete
  9. semakin semangat la nih caya la. betul sangat bie kata perlu usaha n tengkiu tip tuh amat2 berguna.

    ReplyDelete
  10. Takniah dpt pr4.blog saya masih blom lgi pecah telornya ahahaha.

    thanks sharing tip tuh akan riki usaha buat.. :)

    ReplyDelete
  11. nice blog sbb tu blog u dpt naik ke pr4. takniah..semoga maju lagi dlm bdg nih!
    thx 4 ur tips sharing..

    ReplyDelete
  12. wah...congrats Bie..and happy blogging! :-)

    ReplyDelete
  13. Tahniah....sy harap sy juga merasa seperti kamu satu hari nanti. :)

    ReplyDelete
  14. @Ultramen Ricky
    takpe perlu usha lagi!wat tip tuu je insyaallah dapat :)

    ReplyDelete
  15. @Cheqna
    Tq cheqna...to u too keep blogging!

    ReplyDelete
  16. @CT NoArIzAh ArIs
    oke insyallah...Bie doakan! :)

    ReplyDelete
  17. congrats bie.. fofular blog uols.. hehe

    ReplyDelete
  18. @hOtMaMa
    takde la fofular sgt....sdg2 je hi3

    ReplyDelete
  19. Tahniah!! Tengkyu g tips yek.. Lpas nih sy akan usahakn bt entri bnyk2 pastu bw bnyk2 jgk..^^, hik3

    ReplyDelete
  20. @Nurul Faezah
    Oke sama2...sharing2 dgn kangkawan tak jadi masalah hehe

    ReplyDelete
  21. Bie, kasi la tips sikit mcm mana nak naikkan page rank..

    ReplyDelete
  22. @Nizam
    Tipnya Bie selalu wat macamnih:-

    1]selalu update blog..kalau malas mcm Bie nie seminggu 3 and 4 kali dah memadai..hehehe

    2]selalu gi komen kat entri

    3]tukar link kat blogger lain!!
    Tapi seboleh2nya Nizam tukar link geng2 blogger yang dah ada Page rank.kalau takde page rank misalnya,
    Pr0 tak boleh membantu blog Nizam naik..

    4]rajin wat blogwalking..

    tu je tip Bie wat...hope bule membantu :)

    ReplyDelete
  23. tahniah :) terima kasih bg tip tip hehe

    ReplyDelete
  24. Ok bie...
    nizam cuba buat macam yang Bie cakap... thanks.. :)

    ReplyDelete
  25. @nuriz
    Tq nuriz.... sharing is caring untuk geng2 blogger :)

    ReplyDelete
  26. just want to say congrats to u. Saya setuju dengan tips yang awak bagi tu.Nak harapkan orang jew dtg ke blog kita tak boleh gak kan kite kena lah saling lawat melawati baru lah having fun kan..

    ReplyDelete
  27. @Winnie Bunny
    TQ...
    Aah amat perlu!org jew yang datang mana best perlu kita turun padang hehe :D

    ReplyDelete