Show Off Tak Betempat

Bila tejumpa dengan telebey100x show off waktu tu timbul perasaan
menyempah.....
meluat membuak2.....
nak muntah hijau bagai kekadang rasa nak sepak pun ada! betambah2 benci giler grrrr
Tiada siapa yang ingin!!



Di bookstore,
tengah sibuk cari bahan rujukan for research design..
makcik poyo bawak cucu dia sekali...nenek budak tu je buat aku tak bule blah action lebih!
sibuk sakan pegang botol susu cucu dia ke hulu hilir (salah satu motif show off si poyo)

Sampai hilang fokus terussss nak cari buku rujukan dah mata duk perhati gelagat si poyo!
dah arr vol suara taktau nak slow. Rasa nak sumbat2 je mulut si poyo dengan buku!!! haha ganas tak aku :p



Tetibe je botol susu tu jatuh entah sengaja ker ataupun betul2 jatuh
mak aiii besar suara si poyo.... semua yang ada kat situ tengok si poyo....
duk suruh cucu dia ambil cepat!
siap kata...
'CU AMBIL CEPAT KANG PECAH BOTOL TUHHHHH MAHAL MAMA AWAK BELI $25 TUHHH.....'

Pehhhh! agak2 arr takpayah harga pun nak disebut makcik oiiiiii baru harga bepuluh dah nak gah.... apasal tak beli harga beratus terusss takpun tempah ker selut diamond ker emas ker kan lebih molek!!
kecian budak tu dapat nenek peragai ntah pape T___T

p/s: Toksah nak showoff sangat!!

38 comments:

  1. dia sengajakan jatuh kot so dapat la makcik tu showoff sampai harga disebut

    ReplyDelete
  2. saya pon benci tengok urg showoff mcm dia sorg je beduit ntah2
    makcik tu baru merasa beli yg mahal kot AHAHAHA

    ReplyDelete
  3. lempang je laju2
    perasan kaya kunonnya

    ReplyDelete
  4. cuu, amek gigi palsu nenek jatuh tu.. emas tuuuuuuu..



    http://www.iefwatsahaja.com

    ReplyDelete
  5. @AZTIQAH
    betul sangat2...perasan je lebih meluat je uwakkkkk

    ReplyDelete
  6. @Rizal
    agak pun mcmtuh juga!kalau Xjatuh Xpoyo tu nak show2 kan

    ReplyDelete
  7. @HB_AWANG
    sama2 benci sangat2.mungkin juga kan baru beli yang mahal nunjuk2 arr kannnn....

    ReplyDelete
  8. @wiLLzzoaLLy
    ahahaha nak lempang juga sebab dah kena didik dari kecik mesti hormat dgn org tua2 tu arr Xjadi ahhahah.

    ReplyDelete
  9. @ifwat SAHAJA
    ahahaha taknak bucuKkkkkk.ada air liur :P

    ReplyDelete
  10. aku pun nak muntah hijau la..hahaha

    ReplyDelete
  11. @ABU
    sama arr uwakkkkk......
    perasan lebih giler meluat!!

    ReplyDelete
  12. @Cacao Organic Fairtrade
    yehhhh serupa....tak suka dengan suka menunjuk2

    ReplyDelete
  13. show off coz nak publisiti murahan #booo
    hahaha ;p

    ReplyDelete
  14. @Faraa Eiman's
    yup ur's rite beb...takde keje nak tunjuk2 bule blaaaaa arr!!!!!

    ReplyDelete
  15. amboi! kemain lagi show off nya!
    kasi side kick sket! :p

    ReplyDelete
  16. cuu taknak amek pun takpe la.. kita buang jela gigi emas tu. buat baru, kita kan kaya.. lalala~


    http://www.iefwatsahaja.com

    ReplyDelete
  17. @Elie Lily
    hahaha kick kuat2 pun oke gak kan.. :P

    ReplyDelete
  18. @ifwat SAHAJA
    hahaha mengada2...kalau buat baru nak arr~~ tapi jn pakai dulu hahaha :p

    ReplyDelete
  19. huhuhu ape nama anime tu??? serious nk tau...dlu ske sngt tgk cite tu..yg pasal pmpuan nie garang gle kn ske tmbuk2 and jmpa sorg llaki nie mka gangster tp sbnarnye hati baik kn??

    ReplyDelete
  20. @Ku Azhar
    yup betul...
    tora dora namanya wink wink~~ :)

    ReplyDelete
  21. wah...agak2 la kok ye pun...sampai harga pun nak sebut..makcik2...haish

    ReplyDelete
  22. @cik aisha
    lebih kan....biasa arr makcik baru beli barang yang mahal kot Ahahaha

    ReplyDelete
  23. tp kan.. kalau pandang dr 1 sudut, maybe dia memang bukan org senang, atau anak dia bukan org snang, tu pasal bg dia, btol susu rm 25 tu mahal..tu pasal bila botol susu tu jatoh, dia kelam kabut or terkejot and scr tak langsung terkuatkan suara..

    erk?! ayat berbelit! haha

    ReplyDelete
  24. org tua tu maybe time dia muda dia susah..kan slalu camtu, mesti sebut harga sbb dulu kn xde duit..hehe be positive, peace :)

    ReplyDelete
  25. x baik show off..kang Allah tarik blk nikmat tuh kang br tau..huhu

    ReplyDelete
  26. @HAnYS
    hahaha tetibe tebelit lidah :p

    ReplyDelete
  27. @ekmal
    maybe kot....kekadang geram gak kan

    ReplyDelete
  28. @Atiqah Wadiah
    Yup ur rite apa yang diberi toksah dishow off sgt.

    ReplyDelete
  29. bersyukur dgn apa di beri..bukan tuk menunjuk2 ..satu hari mungkin ia x lagi milik kita ...

    ReplyDelete
  30. Bie kenal ke mak cik poyo tu...pd dia mungkin mahal sgt harga mcm tu kotttt ???

    ReplyDelete
  31. @hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock
    betul setuju sangat2...tym tu dimanfaatkan sebaik2nya :)

    ReplyDelete
  32. @CT NorArIzAh
    memang tak kenal..mungkin arr bagi dia mahal!
    yang Bie tak bule blah makcik tu dok tayang harga segala dah arr dengan muka2 dia sekali turut sama gahnya aduiiii

    ReplyDelete
  33. Mesti cucu dia tensen tiap2 ari sbb dpt nenek yg kaki membebel jekkk....

    ReplyDelete
  34. @Yastro
    tensen tahap maksimum kot jenuh giler asyik dok dengar membebel je kan uhuhuhu

    ReplyDelete
  35. hahaha. tak boleh blah mak cik ni. Ingatkan perempuan2 muda je pandai show off, mak cik pun pandai jugak. kawan cik dya ada sorang tu hantu show off. arghhhh gelii. 1 je pesanan cik dya kt sini, kalau kite dpt kwn yg suka show off aka meninggi diri, kite harus rendahkan diri kite lg even kite ni anak dato'. sebab ubat untuk berhadapan org mcm ni 1 je, dia meninggi diri kite rendah2kanlah diri lagi. Kalau x sampai bila pun x abes..

    ReplyDelete
  36. @Dya
    hahaha makcik Xgak mau kalah nak gak show off hihi
    setuju sgt Dya ur komen.Biar kita merendahkan diri biar yg lain bangga diri lagipun kita Xgak rugi kan... hehehe

    ReplyDelete