Ternak Lemak

Tak mengenal waktu
masa nak menternak lemak asal perut kenyang itu lebih penting....
lemak2 tolak ketepi tapi bila dah kenyang baru ingat nak planning diet bagai.

These situasi 2pagi subuh melantak!! pergi dapur usha apa yang patut padahal cuma panaskan spagetti kat microwave je so tak perlu masak lain 0__0


subuh2 dah makan berat macamni dah seperti praktis untuk sahur
(bulan8 tak lagi lama maknanya dah nak puasa lagi pastu my birthday!! Tetibe over)

tu subuh hal punya cita.
Hajat nanti pagi nak jogging kononnya tau2 tak jadi dikansel segala sebab bangun pagi je mama dah siap buat sarapan sekali lagi ternak lemak..





nasi lemak Ooooo dah rezeki jangan ditolak nanti menyesal pulak sebab tu malas nak besenam cakap je lebih...

#planning harap2 menjadi T___T

24 comments:

  1. tak perlu Arr diet dah kurus dah :)

    sedapnya nasi lemak

    ReplyDelete
  2. Haha bie bie tak usah diet la dah okey dah Xgak gemok sgt
    tengok ur mom buat mcmnih tak mampu sy nak diet menggoda nafsu makan

    ReplyDelete
  3. Menarik betul bungkusan nasi lemak tu.... tu yg memanggil manggil untuk menternak lemak klau sy pun leh luluh iman mcm ni..hehe!!

    ReplyDelete
  4. adoi takleh tahan le tgk nasik lemak tu perggghh!!

    ReplyDelete
  5. @Rizal
    memang sedap sangat....tetap nak kurus nanti beketul2 lemak susah nak turun ahahaha

    ReplyDelete
  6. @wiLLzzoaLLy
    dah mcm2 mama wat memang goda abis

    ReplyDelete
  7. @CT NoArIzAh ArIs
    hehe abis tak ingat nak diet hahaha luluh iman terusssss

    ReplyDelete
  8. @nuriz
    sampai bebungkus2 dibedal..hahaha

    ReplyDelete
  9. Em lme xmkn nsi lemk. Sedapnye. ;). Em xyh le diet, dh slim dh tu. hehe

    ReplyDelete
  10. spaghetti?? my fav!
    aen paling suka masak spaghetti, i loike! :)

    ReplyDelete
  11. @Siti Arfah
    kalo dah lama jom2 makan :)

    ReplyDelete
  12. bie dahkurus lah..so tak perlu risau okeh, erm...sedapppnya...nasi lemak...

    ReplyDelete
  13. @fiQ'Ra
    k nanti Komen nie...tgh bizi

    ReplyDelete
  14. @Colourful life
    oh iyeker Bie rasa dah berisi sikit je mumgkin Bie je perasan sorang2 Hahahaha

    ReplyDelete
  15. pepagi makan nasi lomakk...pehh terbaik ahh bie...



    #Bebaru ni balik dr sabah...6.30ptg dh gelap...pehh beza tul ngan semenanjung.....gamaknya kat brunei pun sama kut?

    ReplyDelete
  16. @Yastro
    memang terbaik sangat Yas.... :)

    camtuh arr Yas 6.30 dah gelap sangat dah kat sini...

    ReplyDelete
  17. @Makcik Penyebok
    makan sepuasnya :P

    ReplyDelete
  18. Tu la Bie..tp yg x tahannya bila pagi lebihkurang jam 6.30 pg...yas tgk bebudak sekolah tadika dh stat pegi sekolah...
    Klau kt semenanjung time tu tgh gelap gelita lagi...bebudak pn tgh dok meleleh ayaq liur basi...hahaha

    ReplyDelete
  19. meleleh ayaq liuq tengok nasi lemak tuh.. aihh..

    www.iefwatsahaja.com

    ReplyDelete
  20. @Yastro
    hahaha bebeza sangat.tu arr 5pagi dah bangun pukul 6 dah gerak gi sekolah.rasa tak cukup tidur ada gak hihi

    ReplyDelete
  21. @ifwat SAHAJA
    haha gi lap ayaq liuq cepat..... :P

    ReplyDelete