Esuk 31Ogos Baru Raya.. Renovation Rumah Punya Pasal Tahun Ni Tak Beraya!!


Negara2 lain dah sambut raya gerenti dah kenyang perut sangat.. Tapi kat sini (Brunei) esuk baru nak raya.

Yang agak seru sket..
orang lain dok sibuk beraya..
sibuk hidang biskut raya..
sibuk plak buat rendang segala TAPI kitrunk plak TAK BERAYAAAAA sob sob....
sebab rumah belum lagi siap renovate!!!
Terima je la...nie baru siap 70% justeru pintu rumah tak dibuka tahun ni :p

Takpe la cuma tahun ni insyALLAH tahun depan boleh sambut raya tu pun kalau panjang umur. So secara automatik tahun ni takde i beri kad raya and duit raya for blogger2 (sepertimana i buat tahun lepas cuma 5 blogger je i pilih) sebagai ganti tahun depan i buat.

Yang ni menjadi kewajipan walaupun tak raya tetap dibuat esuk pagi raya iaitu ziarah kubur arwah abang dan nenek serta bekumpul semua famili.
Cuma ziarah kubur atok plak gi hari ahad ni kat kb.

Yang paling best yang sangat dinanti2kan pertengahan raya ni gi holiday and beli perabot..

p/s:Tahun ni pintu rumah tutup rapat2 tahun depan dibukak selebarnya..jemput datang rumah la ek.

19 comments:

  1. lambat sehari lagipun dah mcm kebiasaan kann?

    takpe Xraya taun dpn baru seronok rumah baru katakan baru meriah raya.

    oke tahun depan gi sana beraya nak minta duit raya HAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. miss duit raya tahun ni pulak ruginya hehe.harap2 tahun dapat sy dapat :)(buat muka tak tahu malu)

    ReplyDelete
  3. wah, rumah baru le tu..hehe..sis org brunei ye?

    ReplyDelete
  4. kesian,,,
    pape pun...
    SELAMAT HARI RAYA,,,

    ReplyDelete
  5. @Rizal
    biasa sangat lambat sehari cuma tahun lepas raya serentak :)
    tu arr seronok tahun depan raya tak sabra plak haha

    oke takde hal jemput datang

    ReplyDelete
  6. @HB_Awang
    tau xpe awak memang dah cop sangat taktahu malu Ahahahaha

    ReplyDelete
  7. @FaRah eEin92
    uhuhuhu takpe cuma tahun nie je hihi

    selamat hari raya gak :)

    ReplyDelete
  8. walaupun u tak raya tetap ucap selamat hari raya bie.

    chewahh tahun depan mesti sambut raya superb

    NAK DUIT RAYA!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya Bie..maaf andai ada yg tersalah... (6_6)
    xpe lau x leh beraya taun nieh... sebab taun depan kan leh beraya degan rumah baru mesti meriah...

    ReplyDelete
  10. Salam Bie....
    Selamat Hari Raya Aidilfitri yerr...
    mohon maaf kiranya ada salah dan silap selama nih...

    ReplyDelete
  11. SELAMAT HARI RAYA DIK :)

    tak turun KL ker dik? kalo turun akak sanggup tunggu kat klia...

    ReplyDelete
  12. Xraya taun ni raya taun depan mesti meriah rumah baru katakan...
    taun depan i nk gi rumah awak plak beraya! nak duit raya hehe

    ReplyDelete
  13. @wiLLzzoaLLy
    selamat hari raya jugak :)

    kalo nak duit raya taun depan datang rumah oke!

    ReplyDelete
  14. @colourful life
    selamat hari raya jugak...

    insyaALLAH :)

    ReplyDelete
  15. @€ fzh €
    selamat hari raya kak..
    tak kak tgh bizi takde masa kak.

    ReplyDelete
  16. @M@N
    tu arr haha :P
    oke jgn xder plak..

    ReplyDelete
  17. Kueh raya masih banyak lagi dak Bie??hehehe...ada plan nk buat open house ke taun ni?

    ReplyDelete
  18. @Yastro
    kueh raya dah takde dah hehehe
    taun depan insyaALLAH kitrunk buat taun nie Xda masa

    Bie buat openhouse ker??

    ReplyDelete