It's Over

Spent time cuma 2 hari bekumpul semua famili iaitu raya pertama dan raya ke lima.
pertama raya perlu bangun awal pagi walaupun malas sangat nak bangun ngantuk giler gara2 lewat masuk tido.

Kewajipan lepas solat raya gi ziarah kubur arwah abang and nenek belah mama+bapa lepas dari sana baru bekumpul sefamili kat rumah angah. Tiap2 tahun kat situ tempat bekumpulan kitrunk sebab atok tinggal situ. Sampai rumah mak ngah tau2 famili kitrunk yang first sampai so naik jenuh juga dok tunggu yang lainnya sampai.Lama sangat durang nak sampai!!

Raya pertama nie atok bawak beraya tak pernah2 wat macamnie setiap tahun dok bekumpul je tapi nie tau2 bawak beraya plak dahlah rumah yang atok bawak semuanya buat openhouse!! Mau nak pecah perut habis diet ku sob sob~~ (sori takde picha sebab kamera tak bawak!!)

Manakala raya ke lima gi ziarah kubur arwah atok belah mama. Kali ni agak jauh sikit around 9am dah betolak dari rumah.













bila orang bandar masuk kawasan seperti ni mulut celupar sangat ada je nak ditegur!! Tu yang i and mybro buat *___*
maunya mama bapa menjeling tajam hukhuk...... (kalau ada cili nak durang cili2 je mulut kitrunk)


yang ni plak sempat singgah rumah pak lang. Kecian plak tak singgah dah bekali2 durank jemput. almaklum baru pindah rumah katakan Hahahaha.......

19 comments:

  1. strategi terbaru atok kot dah buhsan sangat asyik duduk kat rumah je raya pertama baik gi beraya.tau2 semua openhouse hahahahaha nak cucu2nya gemuk2 kot :P

    u so sweet bie

    ReplyDelete
  2. meriah sefamili ziarah kubur dah macam dlm tv pulak

    ReplyDelete
  3. comelnyaaaaaaaaaaa

    jom kawen hehe

    ReplyDelete
  4. tu ar nasib takde cili kalo ada abis mulut kena cili ahahah kelakar jakun sangat.
    makin comel je bie nie geram je tengok!

    ReplyDelete
  5. kiutnya u bie terpegun den terus hehe

    ReplyDelete
  6. @Rizal
    ahahaha mungkin kot sebab cucu2 beliau kurus sangat :P

    ReplyDelete
  7. @wiLLzzoLLy
    telebih sangat baru2 nak turun jadi mcmtuh plak

    ReplyDelete
  8. dah abis raya ker dik? Xwat openhouse ker

    ReplyDelete
  9. jgn riso...

    tu kn temapt kte jugak nnt...;)

    ReplyDelete
  10. @€ fzh €
    kn taun nie Xraya dah abis awal dah kak..

    ReplyDelete
  11. -laluan menuju ke kawasan perkuburan agak seram gak mata i dok perhati kiri kanan...-

    hehehe...apsal Bie? nampak antu bonceng ker??? Selamat hari raya ehhhh....

    ReplyDelete
  12. @Yastro
    hahahaha tetiba antu bonceng...... :)

    selamat hari raya gak

    ReplyDelete
  13. mak dengan anak muka fotostet! :D

    ReplyDelete
  14. @RedVixen
    hahaha anak mak la katakan kui3... :)

    ReplyDelete