KB Lagi

Time for planning gi KB town yang agak lama kitrunk tak jejak kaki dekat 10 tahun lamanya. Pergi KB tak sampai ke town just kat Bukit Sawat ziarah pusara atok. So masa ini waktu yang agak sesuai gi ronda!! Lagipun gi sana nak tengok pekakas rumah manalah tahu ada....... TAPI semuanya hampeh semuanya takde plak......
rasa agak jakun aku berada kat situ dahlah keluar masuk kedai jenuh giler!!!! sampaikan sakit kepala dibuatnya... fuhhhh

ngam2 berada disana makbapak plak bawa gi Anduki. Ialah first time aku gi sana view dari luar boleh tahan tapi bila nak masuk TANDASNYA!!!!!! dah la semerbak bau busuk lagi satu kat situ la banyak sangat nyamuk........ Ntah la pekerja2 kat situ dah tak kerja ker ape ek??? Tak kan tak terhidu tak tengok kot..... bila dah ada perayaan kat situ baru sibuk2 nak bersihkan..


-sesempatnya ambik picha.....-


-time dok sibuk nak gi kereta padahal mybro habis kaki..lengan..leher kena gigit nyamuk!!-

tak sanggup kitrunk dok lama2 kat situ.... nanti tak pasal2 satu badan kena gigit nyamuk.....
next destinasi singgah plak kat lumut pon sama gak sunyi sepi je..... hmmmmm


-lumut view-




snap my lil bro....

malam hari makan kat luar balik semua gi brunei town......home sweet home...
gi makan kat tempat yang santai2 tak jauh dengan alat2 Kebesaran Diraja. Nice place dah seakan2 kat waterfront kota kinabalu.... (rindunya nak gi kk)







21 comments:

  1. hahaha jakun jakun sampai sakit pala ciannya. Tu arr lama Xgi Xtau kat mana kedai yang best2 kan hahahaha

    ReplyDelete
  2. makan gaji buto sebab tuh tak dibersihkan!!
    siap ada nyamuk berternak JOM HAPUS DENGGI (tetibe)

    ReplyDelete
  3. very nice view! :)
    aishh..lapar pulak tengok pic makanan nie. hahaha

    ReplyDelete
  4. Nampak laut ingat kat rod la plak...dh lama x berasap rod mancing kt umah tu....

    #Sodap udang goreng tuuu...yummyyyy!!!

    ReplyDelete
  5. @Rizal
    jakun abis ek sampai taktau plak :(

    ReplyDelete
  6. @HB_Awang
    mcmtuh arr makan gaji buta dah ada apa2 acara baru sibuk buat bersihkan!!

    ReplyDelete
  7. @cik nurul
    hahaha dah lapar jom2 gi makan :)

    ReplyDelete
  8. @Yastro
    lepas nie boleh arr mancing Yas hehehe....

    ReplyDelete
  9. lapar tengok makanan nie pulak. nak minta belanja boleh tak hehe

    ReplyDelete
  10. rase2 macam dah nak bersara la Bie...tak tahan gak melayan cost dia tu...:(

    ReplyDelete
  11. @Yastro
    oh iyeker.....fikir still mancing lagi.betul ek costnya makin naik harga....

    ReplyDelete
  12. nnt nk g brunei leh la contact Bieaz..hehe :)

    ReplyDelete
  13. mula2 fokus kat ganmbar view.. tp sebab lapo ni terus terfokus kat gmbar food plak.. hehe

    ReplyDelete
  14. @Miss A
    hhahaha tu semestinya bila lapo fokus kat makanan je :)

    ReplyDelete
  15. berkali2 tertelan air liuq melihat makanan ini...ahahhaha

    ReplyDelete