Santai Sambil Menternak Lemak

Tajuk entri bule layan sangat2 sebab besantai memerlukan ternakan lemak sangat dialu2kan perut tak meronta2 diminta isi tak santai la namanya!! Padahal pelahap namanya HAhahaha. Apa2 la justeru itu bersantai teman rapatnya mesti menternak lemak.. baru seronok....

Destinasi dituju kat Tutong. Pergi ke Tutong tak awal sangat dekat tengahari baru gerak. Nak awal gerak pun bukan jauh sangat.....
Around 2petang baru kitrunk sampai terus menternak lemak....

Ini yang kitrunk order...






#kueh tiew tanpa sayur itu aku yang punya.....dah tak suka sayur macamtuh je rupanya. Apapon sedap tau!! kalau korank yang suka sayur mesti rasa tak sedapkan -__-

Pastu baru gi santai kat pantai plak. Happy sakan dah macam baru pertama kali jumpa pantai jakun giler.... Tapi bila dah ada ombak bagai nak rak larikan diri!!


gi mana2 mesti terpikirkan belog sampai tulis kat pasir segala....





Around 5petang baru kitrunk balik. Dah rasa sunburn seluruh muka menyesal yang amat!!

Sampai kemalam... singgah untuk makan malam kat Singapore Chicken Rice Bunut. Nice places dah banyak perubahan dari segi ubahsuai suka sangat2. Tak bosan walaupun gi tiap2 hari!!












Saki-baki yang tinggal cuma ini......

Bukan setakat itu je tak jauh dari rumah sempat plak beli ini....untuk makan masa tengok tv :)





::sungguh menternak lemak..... Bila dah berat badan naik baru sibuk2 nak kurus!!

20 comments:

  1. sedap giler ni tiap hari makan sebegini i lgi suka.
    ternak2 pilihan utama HAHAHAHAAHA

    ReplyDelete
  2. gilalah... ni dah bukan menternak... ni membiak namanya... nak jugaakkk!

    ReplyDelete
  3. wahh Bie..mmg menternak lemak nih...macam2 ado...hehehe

    #Adik bie kire dlm kategori mat rock arrr, singlet jerrr...opss silapp...hehehe

    ReplyDelete
  4. @Rizal
    haha tu awak nak sangat la ek.... dah peberet :P

    ReplyDelete
  5. @RedVixen
    hahaha dah membiak bule baru ingat nak kurus plak :)

    ReplyDelete
  6. @Yastro
    tu arr dah macam pelahap plak...

    hahahaha tu dah tahap rock sangat lah tu Yas!!

    ReplyDelete
  7. pasal makanan ni hb suka hehehe macam2 ada kenyang perut weyyy

    ReplyDelete
  8. pergh, sedapnye kueteaw tu..tp sy suke yg ade sayur..hehe

    ReplyDelete
  9. dah lebih dari menternak la nieeee
    sy nak juga!!!!

    ReplyDelete
  10. waaaa...makanannn...teh ais ke tuh???buat daku dahaga sahaja...hOhO

    ReplyDelete
  11. @HB_Awang
    tu awak memang suka sangat la....hahaha

    ReplyDelete
  12. @::budak::
    hehehe suka sayur ek!! Bie yang tak suka ahahaha

    ReplyDelete
  13. @wiLLzzoaLLy
    tak kesah menternak janji kenyang yummy :P

    ReplyDelete
  14. tiba2 rasa lapar..haha..lain kali g makan ajak ye?hehe :P

    ReplyDelete
  15. @ekmal
    ajak makan takde hal...oke je!!Tapi tiket flight dtg sini sendiri bayar la ek hehehehe

    ReplyDelete