Bukan Perkara Baru

Menternak adalah sesuatu perkara yang tidak asing buat diri ini kerana ianya sesuatu perkara yang sering dilakukan tanpa ada lagi perkataan 'Diet' yang keluar dari mulut.
Bila diri ini kata 'nak diet' kat keluarga terus senyum kekadang keluar kata sinis tanpa menyokong langsung...
'tak payah nak diet badan tak gemuk mana... cekeding adalah!! Nak diet kang macam tiang letrik saja nanti... kena angin boleh terbang' (sambil gelak bagai nak rak)

Sampai adik lelaki sendiri sanggup google cari gambar makluk kurus nak dia samakan dengan diri ini -jahat sungguh-

that why, say diet takde lagi so arinie kena sebut saya suka makan.






salah satu kesukaan ramai begitu juga dengan saya iaitu pizza.
Sekaligus beli 2set pizza.

Dinner, mama masak nasi briyani siap hidang buah sekali



satu famili layan dinner.
sungguh menyelerakan....

so saat ini kena ada slogan ini,


amacam ada gaya kuat makan tak..

18 comments:

  1. setuju takyah diet2 dah kurus dah :)
    sedap tengok briyani tu malam2 makan briyani meriah

    cantik header

    ReplyDelete
  2. menyelerakan lapar terus,
    hahaha siap ada slogan gi :P

    ReplyDelete
  3. sedap giler dari siang ke petang
    semua makan sedap je

    ReplyDelete
  4. hahahaha...sedap je gmbr mknn tu.

    ReplyDelete
  5. baru je malam tadi Yas bawak famili makan pizza...i like pizza, tapi x leh selalu laa...hehehe


    #Bie mmg kuat makan...tp pelik arrr, awat badan tak naik2...hehehe

    ReplyDelete
  6. @Rizal
    tue la dah malas nak diet ek..lebih elok makan je ek :)
    tq

    ReplyDelete
  7. @HB_Awang
    ahahaha dah ada slogan tau :P

    ReplyDelete
  8. @yastro
    iyeker cehhh best makan pizza yummy makan tiap hari best gak Yas kihkih

    tuh arr susah nak naik dah makan banyak mcmtuh gak hehe

    ReplyDelete
  9. @Lea Isnawi
    yummy....sedap sangat2 :)

    ReplyDelete
  10. watpe diet kan...
    jaga pemakanan cukuplah...
    hehehe

    ReplyDelete
  11. Uisshhh...kalau makan tiap2 ari mau muka pun dah macam keju nanti Bie...ha3x!!!

    ReplyDelete
  12. @Nizam
    betul takpayah diet2 lapar je perut hahaha

    ReplyDelete
  13. @Yastro
    hahahaha tu dah muka keju dah jadi unik sangat.... nampak sangat hantu pizza ropenya :P

    ReplyDelete
  14. sedapnye..haihh mlm2 lyn pizza,,aduhh best2

    ReplyDelete
  15. Deqt Zainal Abidin
    kalu tiap hari lagi bestkan hehe

    ReplyDelete