Tekena Infection

Balik dari consumer fair pagi kamaren, petangnya tetibe pulak mata kanan aku kurang selesa sket taim tu mata dah merah siap ngan berair bagai uhuhu.... tapi aku buat tak kesah selamba giler tak risau langsung.
bila dah malam baru terasa pedih, ngilu, gatal2 rasa nak gosok sekuat hati.... OMG -____-

Gpun pestaim aku kena sebab tu aku taktau ingatkan merah biasa2 je rupanya sakit mata bila dah tekena baru tahu rasa dia macamane...

arinie terpaksa gi klinik polis itupun mama bapa yang paksa suruh doktor check. Aku paham2 jelah macam2 alasan nak mengelak sebab dah jenuh sangat akhir2 nie kerap sangat dah aku gi klinik.


infection....




-tengah tunggu turn nak jumpa doktor.. mama jadi penghibur aku. cayang mama ^___^-

taim doktor tengah sibuk check mata aku dok tanya itu ini pastu dia tanya "sebelum ni ada pergi mana2 tak?"
aku pulun je jawab "kamaren gi karnival....best best"
pastu terus je doktor tu potong cakap aku dok kata "saya syak awak tekena infection ngan orang sakit mata kamaren...."
pehhhhhh iye2 aku round 1 karnival tahu2 nie aku dapat!!! baru nak turun dah kena infection -___-


-mama bapa yang tolong temankan. Kalau mama bapa tak paksa takdenya aku nak gi klinik-


-tengok kat ubat je....buku tu takde kena menggena lupa aku nak alih buku research designer aku. pasni kena layan ubat jawabnya...-

20 comments:

  1. kehkehkeh.. bila dh kena.. jgn merayap dpn lappy.. rehat woii..

    eh.. nk lega kan.. ade petua basuh mata dgn air sirih yg suam =)

    ReplyDelete
  2. He3x!!! Biasalah bie klau gi tempat yg crowd...namak merah betoi mate tu ehhh....doc siap kasik ubat telan jugak ehh?? dasat weiii...klau sini ubat mate jer biasanya...hehehe


    #semoga lekas sembuh

    ReplyDelete
  3. kesian dia. cepat sembuh ya, n jgn lupa mkan ubat :)

    ReplyDelete
  4. perghh..dapat rasa macam mana bila sakit mata...tak selesa sangat...

    ReplyDelete
  5. @CekbOlat-bOlat
    taknak rehat!!! Nak merayap gak!!!
    jahatnya gelak ek...... hehe
    TQ gi petua :)

    ReplyDelete
  6. @Yastro
    oh iyeker...nie doc gi ubat telan mcm serupa antibotik uhuhu. naseb baek kecik je.

    oke..tq nie dah elok dah. merah pun dah ilang

    ReplyDelete
  7. @Mishter Izwän
    jahatnya gelak2......awak nak MC X?

    ambik infection nie nanti awak pun bule MC hehehe...
    wahhhh bestnya :P

    ReplyDelete
  8. @cik nurul
    makaseh ambik berat sobsob -___-

    ReplyDelete
  9. @Nizam
    betul2 tak selesa tapi nie dah elok merah dah hilang..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah klau dh baik...ehh bru pasan yg s/box dh ilang larrr...tahniah!!!

    ReplyDelete
  11. hahaha, boleh jugak, letak la picture mte awk tuh, mne tau boleh dpt via picture ke,

    ReplyDelete
  12. Cian bieaz... mkn ubat dan rehat secukupnya jaga2 tu mata tu kata orang biar hilang yg lain jgn hilang pacaindera yg satu tu leh haru biru jiwa di buatnya.

    ReplyDelete
  13. @Yastro
    hehe alhamdulilah....
    dah bie buang gpOn byk spam masok lbh better drop kat komen :)

    ReplyDelete
  14. @Mishter Izwän
    tu lah manatau kan hehehe dpt gak MC...
    best dapat cuti :)

    ReplyDelete
  15. @CT NoArIzAh ArIs
    nie dah elok dah kak tapi still makan ubat :)
    tu yang haru biru...

    ReplyDelete
  16. oh yeah? dpt cuti bape lme tuh? kalau sehari dua tak mau la

    ReplyDelete
  17. ..ni tengok banyak sangat barang2 kot, berkilau2 mata ..hehehe..

    gurau je..get well soon sis, take care...manja anak ni yek.. :-)

    ReplyDelete
  18. @Mishter Izwän
    mengada2 nak cuti lama2.cuti setgh hari dah cukup hahaha......

    ReplyDelete
  19. @Cheqna
    mungkin kot dok sibuk tgk barang sampai mcmtue hehehe

    oke tq :)

    ReplyDelete