Tutorial Hilangkan Content Warning Blog

Dah lama tak buat tutorial  kebetulan tengah2  blogwalking terjumpa pulak dengan signs content warning macamnie.
why not! aku buat tutorial pasal masalah nie....hihi

warning
'CONTENT WARNING' signs pernah korang tengok malah berlaku kat blog korang sendiri
untuk hilangkannya mudah je takyah korang nak edit html bagai. So just follow these tutorial...

1). Sign in blog korang seperti biasa

2). Dekat dashboard korang klik > Settings   (contoh gambat kat bawah)

warning


3). Dekat setting korang klik > Other pastu korang tengok je kat Adult Content > pilih No dahtu baru korang klik > Save setting.   (contoh gambar kat bawah)
 
warning

masalah settle dah takde content warning..
happy blogging.......

6 comments:

  1. owh....ic baru tahu Thanx dear B

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasnie takde lagi kata taktau:)
      ur welcome

      Delete
  2. simple&nice tutorial nie saya suka tak edit2 maklum saya buta IT terutama main2 edit haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeker...oke la pasnie tutorial edit2 pulak!!! HAHAHAA

      Delete